Daiva Skimele

- I KIWI er det lett å se karrieremulighetene

– Jobben i KIWI passer perfekt for meg, sier Daiva Skimele.

Etter å ha gjennomført trainee-programmet på KIWIskolen, er Daiva Skimele et skritt nærmere målet. Hun ønsker å bli butikksjef.

Da Daiva Skimele (31) flyttet til Norge i 2009, var hun først hjemme med sønnen i to år. Deretter var hun klar for arbeidslivet. 

– Jeg søkte jobb på KIWI Noresund, men kunne ikke så godt norsk. Butikksjefen foreslo derfor at jeg skulle begynne med arbeidspraksis, og etter to måneder i praksis fikk jeg fast jobb som butikkmedarbeider, sier hun. 

Ble på KIWI

Den gang hadde hun nok ikke sett for seg at hun skulle bli i KIWI. Hun forteller at hun er utdannet økonom, og at hun vurderte å bytte jobb da familien for tre år siden flyttet fra Noresund til Oslo. 

– Tanken var å jobbe med det jeg er utdannet som, men så hadde jeg et møte med distriktssjefen min, som fortalte meg om karrieremulighetene i KIWI. Jeg fikk tilbud om å bli assisterende butikksjef i en butikk i Oslo, og etter å ha tenkt mye på hva som var best for meg, bestemte jeg meg for at jeg ville fortsette å jobbe i KIWI, sier hun. 

For selv om det var økonomi hun var utdannet til å drive med, hadde hun aldri jobbet med dette. 

– Det ville bli noe helt nytt for meg, men jeg visste jo at jeg trivdes godt i butikk. Dermed satte jeg meg som mål å bli butikksjef, sier hun. 

Nyttig opplæring

På et møte for assisterende butikksjefer fikk Daiva høre om KIWIskolens trainee-program. 

– Det var en av de andre som deltok i programmet og i tillegg hadde vi en trainee da jeg jobbet på KIWI Waldermar Thranes gate. Gjennom dem ble jeg ble bedre kjent med programmet og ble veldig inspirert. Det å delta på dette ville jo bringe meg nærmere målet mitt, sier hun. 

Hun forteller at opplæringen på KIWIskolen har vært helt utrolig. Hun har fått mye kunnskap hun bruker i praksis, og etter fullført kurs føler hun seg tryggere og mer klar for utfordringer. 

– I tillegg har jeg møtt mange flinke mennesker, sier hun. 

Får mye tilbake

Målet er dermed det samme i dag som da hun flyttet fra Noresund. Daiva ønsker å bli butikksjef, og at hun selv kan få være et godt eksempel for andre.  I dag jobber hun som konstituert butikksjef på KIWI Byporten. 

– KIWI er en trygg arbeidsplass og det er veldig viktig for meg. I tillegg føler jeg at jeg blir verdsatt og at det er lett å se karrieremulighetene. Dette er motiverende, sier hun. 

På seks år har Daiva hatt en helt utrolig reise. Den startet da hun begynte i arbeidspraksis, og etter dette har hun vært både butikkmedarbeider, låseansvarlig, frukt- og grøntansvarlig, ferskvareansvarlig, assisterende butikksjef, trainee og nå konstituert butikksjef. 

– Jobben passer perfekt for meg. Jeg gir alltid 100 prosent av meg selv i jobben jeg gjør, og i KIWI føler jeg at jeg får veldig mye tilbake, sier hun. 

 

Tilbake til karrieresiden