Heidi Ibenholt

– Jeg følte at jeg lyktes og at noen hadde tro på meg

Heidi Ibenholt trivdes så godt hos KIWI at hun droppet Politihøgskolen.

For mange er butikkjobb noe de har ved siden av studiene, for andre blir det en livslang karriere. Heidi Ibenholt trivdes så godt at hun droppet Politihøgskolen.

Heidi Ibenholt (34) startet som butikkmedarbeider i KIWI i 2002 og er i dag distriktssjef. Hun er svært opptatt av å få frem at alle kan få en mulighet hos KIWI – og at man kan gå helt til topps. 

– Alle som begynner som butikkmedarbeider hos KIWI har muligheten til å bli butikksjef hvis de ønsker det, og veldig mange i administrasjonen hos KIWI kommer også fra butikk. Det er bare å begynne å jobbe seg oppover. Er du ikke så veldig flink på skolen og synes det er vanskelig å konsentrere deg, så kan du lykkes hos KIWI, sier hun. 

Stortrivdes i butikk

Selv studerte Heidi psykologi og skulle søke på Politihøgskolen, men så tok karrieren en uventet vending.

– Jeg følte at jeg lyktes og at noen hadde tro på meg hos KIWI, sier hun.

Rett før hun skulle sende inn søknaden til Politihøgskolen, kom tilbudet om å jobbe som assisterende butikksjef.

– Jeg fikk mye ansvar og syntes butikkdrift var utrolig spennende. Det var så morsomt å ta del av driften i butikken, og i tillegg var arbeidsmiljøet helt topp, sier hun.

Trygg i sitt valg

Reaksjonene lot ikke vente på seg da hun droppet ut av studiene.

– Mange syntes det var dumt at jeg ikke skulle studere mer og var kanskje litt nedlatende, men jeg har aldri latt meg påvirke av det. Jeg var trygg på meg selv og følte at jeg lyktes med jobben hos KIWI, sier hun. 

Heidi fikk ansvar, fikk lyst til å gå på jobb, var en del av noe og fikk tillit.

– Jeg følte at jeg hadde ledere og butikksjefer som hadde trua på meg, og ønsket at jeg skulle utvikle meg og lære meg mer, sier hun. 

Utadvendt og flink med mennesker

I dag jobber hun i driftsadministrasjonen, og fokuserer på å gjøre butikksjefene så gode som mulig. 

– Etter å ha vært butikksjef i mange år, ville jeg jobbe med mennesker på en annen måte. Nå er jeg distrikssjef og arbeider for at butikksjefer skal føle at de lykkes, noe som er veldig givende, sier hun.

Heidi har ansatt mange som i dag er butikksjefer, og har god kontroll på hvilke kvaliteter man bør ha for å jobbe hos KIWI. 

– Man bør være utadvendt, blid, positiv og flink med mennesker. Man må også ønske å gi av seg selv og gjøre sitt beste. Evnen til å snu seg kjapt og være rask er en stor fordel, da det kan være ganske hektisk. I tillegg bør man være god til å planlegge, sier hun. 

Målbare resultater

Heidi er ikke i tvil om hva hun synes er det beste med butikkfaget. 

– Det er bare noen måneder siden jeg jobbet i butikken, og det skjer utrolig mye og man møter masse folk hele tiden. Det du gjør er veldig målbart, og du ser fort resultater. Det jeg synes er aller mest spennende og givende med å jobbe i butikk er likevel kollegaene, sier hun. 

 

Tilbake til karrieresiden