Jakob Hafstad (17) ”Flaskis” hos KIWI Gullaug

– Det er en fryd å jobbe på KIWI

For Jakob Hafstad startet karrieren hos KIWI tidlig. Allerede som 14-åring jobbet han sin første uke hos KIWI Gullaug, og etter det har han blitt værende.

Jakob Hafstad er bare 17 år, men han har allerede jobbet i KIWI i tre år. 

– Det begynte med et jobbintervju gjennom skolen i 10. klasse. Vi skulle ha arbeidsuke, og jeg ønsket å jobbe hos KIWI Gullaug, der min mor jobbet den gang, sier han. 

Han forteller at valget av arbeidsplass ikke var tilfeldig. Han hadde hørt mye positivt om butikken, og ville gjerne se hvordan det var å jobbe der selv.  

Tilpasses etter skolen

Jakob husker godt første arbeidsdag. Han var spent og litt nervøs, men kollegaene tok ham godt i mot. 

– Den gang trodde jeg jo bare at jeg skulle være der en uke, men da arbeidsuken var omme, fikk jeg tilbud om jobb der, sier han. 

I dag går Jakob i andre klasse på videregående, og han synes det er flott å få arbeidserfaring og tjene penger med ekstrajobben på KIWI. 

– Jeg jobber som regel en til tre ganger i uken etter skoletid og på lørdager. Butikksjefen er flink til å tilpasse vaktene mine etter skolen, så dette fungerer veldig godt for meg, sier han.  

Et nytt nivå

Stillingen til Jakob kalles ofte for flaskis. Det innebærer at han blant annet jobber med tørrvarer. 

– Mine oppgaver er å prise og fylle på varer i butikken, sjekke dato på varer, rydde og vaske. I tillegg jobber jeg nå med ferskvarer og på fryselageret, sier han. 

Når han fyller 18 vil han rykke opp et nivå, og da dukker nye, spennende oppgaver opp.

– Da kan jeg jobbe med frukt og melk, sitte i kassen og det er også mulig for meg å bli låseansvarlig, sier Jakob, som synes det er fint å ha nye oppgaver å strekke seg mot. 

– Jeg ser frem til dette, sier han. 

Godt miljø

At KIWI Gullaug skulle være et bra sted å jobbe, hadde altså Jakob hørt allerede som 14-åring. At han skulle trives så godt som han gjør, kunne han likevel ikke forutse. 

– Det er virkelig en fryd å jobbe på KIWI og det beste med å jobbe her er helt klart miljøet. Det er fint å kunne føle seg som en del av et lag, og jeg er jo også så heldig at jeg jobber i en butikk som gjør det veldig bra, sier han. 

Etter tre år i butikken kjenner han også rutinene godt, og de fleste arbeidsoppgaver er greie å utføre. 

God erfaring

– Det å ha en jobb ved siden av skolen er kjempepositivt. På den måten får jeg både arbeidserfaring jeg kan sette på CV-en og et innblikk i voksenlivet, sier Jakob. 

Han mener det er gunstig å få ta ansvar og være en del av noe større enn seg selv. 

– Jeg tror at det å jobbe har gjort meg mer selvstendig, og man får nok også et annet syn på penger og hvordan de brukes når man vet hvor de kommer fra, sier han. 

 

Tilbake til karrieresiden