Slik jobber vi for en trygg handel

KIWI følger føringer og råd som kommer fra helsemyndighetene. Vi skal sørge for en trygg julehandel for både kunder og medarbeidere.

I KIWI har vi hatt over 350 millioner kundebesøk siden pandemien startet, og ikke et eneste kjent tilfelle av at kunder har blitt smittet i noen av våre butikker. Det tyder på at våre mange tiltak og rutiner fungerer godt, og at våre medarbeidere har gjort en fantastisk innsats for å sørge en trygg handleopplevelse.

Hold avstand!

Myndighetene har gjeninnført anbefalingen om minst én meters avstand. Vi gjør det vi kan for å tilrettelegge, slik at det skal være mulig å holde god avstand til andre kunder.

Medarbeidere som holder avstand og bruker munnbind.
Tusen takk for at du holder avstand.

I alle våre 692 butikker er det pleksiglass mellom medarbeider i kassen og kunder. I tillegg er det plassert pleksiglass nederst på kassebåndet som fungerer som en skillevegg der kunder pakker varer.

Der det er mulig skal butikkene våre benytte kassene som står lengst fra hverandre. Klistremerker på gulvet vil minne kundene på å holde god avstand.

Kundeverter og maksbegrensning

Plakat med maks antall kunder henger ved inngangsdør i alle butikker. 

I perioder hvor det er mange kunder samtidig i butikken kan det hende du møter på en kundevert som regulerer antall kunder inn i butikken.

Munnbind

Når det ikke er mulig å holde minst én meter avstand, er det påbudt å bruke munnbind. Både kunder og medarbeidere skal bruke munnbind, med unntak av barn under 12 år eller de som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.

Bruk av munnbind er på ingen måte ment å erstatte smitteverntiltak som sørger for å opprettholde god avstand. Det viktigste tiltaket for å hindre smitte er fortsatt å holde avstand.

Renhold i butikkene

KIWI har innført ekstraordinær vask av blant annet håndtak til handlevogner og kurver, kjøleskap og frysere, bankterminal og panteautomat. Renholdet intensiveres også på bakrommet og på overflater medarbeiderne er i kontakt med.

Vi har håndvask!

Folkehelseinstituttet oppfordrer til god håndvask med såpe og vann, og de aller fleste butikkene har håndvask ved panteautomaten, som både kunder og medarbeidere kan bruke.

Butikkene våre har også satt frem håndsprit ved inngangen, som er et godt alternativ til hyppig håndvask.

Mat og smitte

Det er ut ifra dagens kunnskap om smittsomheten til koronavirus ansett som lite sannsynlig at smitte fra mat og vann kan forekomme. Det er anbefalt at man alltid skyller frukt og grønt før man spiser det. Vi har innført ekstraordinær vask av kontakt- og berøringspunkter i butikk, inkludert skjeer/klyper.

Handlehjelp

Vi har introdusert handlehjelpen, som kan være nyttig for dere som hjelper hverandre å handle. Her kan du sette opp handlelisten din, og enkelt dele denne med den som handler for deg.

Lytt til myndighetene!

Vi oppfordrer igjen alle til å vise hensyn til både kunder og medarbeidere og følge helsemyndighetenes råd til befolkningen om å holde god avstand, bruke munnbind, vaske hendene grundig, hoste i albuen og andre tiltak for å redusere smittefare.