INFORMASJON TIL ANSATTE

Vi lanserer en ny passordløsning som har fått navnet Nano. Alle må aktivere sin Nano-konto for å fortsatt kunne logge inn på minside.kiwi.no, Quinyx m.m. Løsningen drives av Okta.

I løpet av februar vil alle ansatte få tilsendt SMS med link man klikker på for å starte aktivering av konto. Avsender av meldingen vil være NGData. I aktiveringsprosessen blir man bedt å sette nytt passord, legge til sikkerhetsspørsmål og svar, samt legge inn mobilnr for bruk ved resett av passord og ved åpning av låst konto.

Sørg for at passordet som settes er et nytt unikt passord som aldri har blitt benyttet tidligere. Det er krav om minst en stor bokstav, en liten bokstav, et tall og minst åtte tegn. Passordet kan heller ikke inneholde eget brukernavn eller eget navn.

Man vil også bli bedt om å sette opp tofaktor-autentifisering for ekstra sikkerhet ved pålogg andre steder enn i butikk. På samme måte som ved dagens løsning er SMS obligatorisk som tofaktor og må settes opp av alle. I tillegg er det også mulig å sette opp en ytterligere måte for tofaktor-autentifisering. Dette er en egen app med koder fra Okta Verify, som gjør at man i fremtiden vil slippe å benytte engangskode fra SMS.

Dersom man velger å laste ned og sette opp Okta Verify må man klikke på «Problemer med skanning av strekkode» når man blir bedt om å skanne QR-kode. Deretter velger man å få tilsendt aktiveringslink på SMS for direkte oppsett på mobil.

VIKTIG: Underveis i prosessen vil kan kunne oppleve et reklamebanner med oppfordring om å laste ned appen Okta Mobile. Denne trenger man ikke, og skal ikke lastes ned - og må ikke forveksles med appen Okta Verify nevnt over.

Etter at konto er aktivert benyttes nano.kiwi.no ved evt. behov for å endre/resette passord. Aktiveringslinken i SMS kan kun benyttes en gang og skal slettes når kontoen er ferdig aktivert.

Passordet som settes vil automatisk endre passordet i gammel påloggsløsning og vil gjelde for alle løsninger som har samme passord i dag som f.eks minside, Quinyx, osv.

For mer informasjon eller hjelp se www.norgesgruppen.no/nano/mobil