
Smoothien som gir deg sommerfølelse
Denne sommerdrikken kan du nyte med den aller beste samvittighet.
Smoothies ble først laget i California på slutten av 1980-tallet, og drikken fikk raskt gjennomslag i surfe- og beachkulturen.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!
Inntil for omtrent ti år siden var imidlertid dette en riktig så eksotisk drikk for folk flest, men nå er det flere og flere som både lager smoothie hjemme og som kjøper det med seg på farten fra en smoothiebar.
Næringsrikt og godt
Det å lage sin egen smoothie til frokost, lunsj, dessert eller mellommåltid er enkelt, og variasjonsmulighetene er uendelige.
Her kan du fylle på med dine egne favoritter blant frukt, grønnsaker og bær stappfulle av antioksidanter, vitaminer, mineraler og fiber.
Resultatet blir en drikk med herlig smak og næringsinnhold på topp.
Bruk også grønnsaker
Vanligvis er basisen i en smoothie frosne bær, frukter og yoghurt eller ferskpresset juice men det er ikke noe i veien for å også tilsette litt grønnsaker.
Da bli det også lettere å få i seg grønnsaksdelen av ”5 om dagen”.
Varier gjerne også smoothien med friske urter, krydder, havregryn, cottage cheese, nøtter, kjerner og frø, for her er det egentlig bare fantasien som setter grenser.
Slik gjør du
- Vask, rens, skrell og del opp frukten og grønnsakene
- Tilsett frosne bær, frossen frukt eller isbiter
- Tilsett melk, yoghurt eller juice
- Ha eventuelt i havregryn, cottage cheese eller nøtter eter ønske
- Tilsett krydder
- Ha alle ingrediensene i blenderen og kjær til det blir en flytende masse.
- Drikk med en gang.
Mindre kalorier
Start med å ha drikken i blenderen først, da dette letter trykket og sparer knivbladene.
Dersom du ikke tåler kumelksprodukter, er det for øvrig ingenting i veien for å bruke soyayoghurt eller melkeerstatninger av for eksempel havre, mandler eller ris.
Hvis du vil spare på kaloriene, kan du også gjerne velge skummet melk eller fun saft med litt isbiter som væske.
Tips
- Bruk yoghurt, syrnet- eller vanlig melk så får du en smoothie som også inneholder kalsium og proteiner
- Velg gjerne godt moden frukt. Det gir mer smak
- Har du moden frukt som du ikke rekker å spise, er det flott å dele den opp og legge i fryseren til en senere smoothie-anledning
- Bruk havregryn, nøtter eller kjerner så får du en mer mineralrik og mettende smoothie
- Bruk lettsaft eller skummetmelk hvis du vil lage en variant med mindre kalorier
- Bland inn grønnsaker sammen med bær og frukt. Noen grønnsaker kan gjøre smoothien mer besk og bitter, så start med de som er milde på smak slik som agurk, gultot og squash
- Bland inn cottage cheese eller kesam for ekstra protein
- Prøv deg frem med urter og krydder. Både mynte, sitronmelisse, ingefær og kanel gir en spennende smak