20 matvarer du bør ta med til hytta

Foto: Linda Sjursen

Å handle inn til hytteturen kan være en utfordring. Matblogger Milla Flogeland deler sin handleliste for næringsrik og smakfull hyttemat.

Mange av oss bruker enhver mulighet til å pakke bilen med turutstyr, brettspill og familien for så å vende snuten mot hytta. Det er bare én strek i regningen som kan være litt lei – å planlegge innkjøpene og måltidene til hytteoppholdet.

At hytten har mer rustikke og beskjedene fasiliteter enn hjemmet er en del av sjarmen, men et kjøkken uten hjemmets bekvemmeligheter, teknologier og benkeplass kan by på utfordringer – noe som igjen kan gjøre handlelisten for hytteturen litt vanskelig å skrive.

Matblogger Milla Flogeland deler sin handleliste for næringsrik og smakfull hyttemat.

Her vil vi hjelpe deg! Derfor tok vi kontakt med matbloggeren Milla Flogeland bak bloggen Millasmat. Hun har tidligere delt tips til sine lesere om middagsretter som er både enkle, næringsrike og gode på hyttetur. Nå har hun skrevet handlelisten du tar med deg på vei til hytta. Her er 20 matvarer som du bør ha med. 

Millas handleliste til hytteturen:

  1. egg
  2. smør
  3. matolje (oliven, solsikke eller lignende)
  4. grillpølser og lomper
  5. bacon
  6. tomatbønner
  7. hjemmelaget vaffelrøre- og pannekake-miks som kun trenger melk, egg og smeltet smør
  8. melk
  9. juice
  10. grovt brød og halvstekte rundstykker
  11. hjemmelaget pastasaus eller gryte som kun trenger oppvarming
  12. rotgrønnsaker og poteter som lett tåler reise
  13. spekemat og oksestek eller andre typer hele kjøttstykker som kan kokes med grønnsaker til supper eller lignende.
  14. ulike typer fond (okse, lam, kylling, grønnsak)
  15. havsalt og pepper på kvern
  16. suppeposer av ymse sort
  17. kjeks og cookies
  18. kakaopulver eller kokesjokolade til drikke
  19. tørrvarer som kaffe, te, havregryn, pasta og ris
  20. en bit ekte parmesan

Når handleturen er unnagjort er du klar for å nyte freden på hytten.

I tillegg til å skrive handlelisten for deg, har Milla også delt sine beste tips for et næringsrikt og smakfullt opphold på hytten. 

– Spis ordentlig frokost, lunsj og middag. Ikke ha potetgull og godteri stående fremme hele døgnet, og lag så mye som mulig av maten selv. Planlegg godt så du også får ferie og ikke blir stående med alt kjøkkenarbeidet alene. Og det er lov å kose seg litt ekstra på kvelden etter en aktiv dag ute, tipser Milla.

Grillet pølse er en sikker vinner på lunsjbålet.

Det finnes også hyttemat-feller som burde unngås å falle i altfor mange ganger. 

– Ikke ty altfor mye til hermetikk og ferdigmat. Det er lettvint, men mye av det har lite næring, mye salt og "skjult sukker". Tom næring gjør at man fort blir sulten igjen. Kilovis med godteri og litervis med brus bør unngås, mener Milla. 

Ha heller skåler med frukt og grønt tilgjengelig på hytta. Frukt er også supert å ha med på tur. Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på all frukt og grønt. Meld deg opp her