Høgfjellslam eksklusivt hos KIWI

Lammekjøttet du definitivt bør smake i høst

Foto: Tor Ivan Boine

Hvis lammestek, lammeskank eller fårikål er noe du liker å servere på lune høstkvelder, bør du definitivt smake den nye serien Høgfjellslam fra Gilde.

Produsent Ingebreth Sandbu forteller at det er en komplisert prosess å få betegnelsen Høgfjellslam. Foto: Tor Ivan Boine.Høgfjellslam er, som navnet skulle tilsi, lam som har beitet i høyfjellet. For at lammet skal kunne kvalifisere til det geografisk beskyttede merket «høgfjellslam», må sauen beite minimum 800 meter over havet.

- Prosessen bak kjøttmerkingen er lang og komplisert. Får man betegnelsen her til lands er det som å få tittelen parmaskinke i Italia, forteller produsent og styreleder i Høgfjellslam fra Gudbransdal, Ingebreth Sandbu.

Du kan lese mer om sauebonden og hva som er spesielt med Høgfjellslam-prosjektet her.

- Det ligger kolossalt mye arbeid bak dette her

Produkter fra Høgfjellslam

Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal får du i høst eksklusivt hos KIWI, og dette er produktene du kan velge blant: 

Lammeskank av bog fra Høgfjellslam i Nord-Gudbrandsdal.

Handsurra lammesteik av bog fra Høgfjellslam i Nord-Gudbrandsdal.

Lammesteik med bein fra Høgfjellslam i Nord-Gudbrandsdal.

Fårikål-kjøtt fra Høgfjellslam i Nord-Gudbrandsdal.

Relevante oppskrifter: