Lammekjøttet du definitivt bør smake i høst

Foto: Tor Ivan Boine

DENNE ARTIKKELEN ER UTDATERT. PRODUKTENE SOM OMTALES ER DESSVERRE IKKE I SALG LENGER.

Produsent Ingebreth Sandbu forteller at det er en komplisert prosess å få betegnelsen Høgfjellslam. Foto: Tor Ivan Boine.DENNE ARTIKKELEN ER GAMMEL.

Høgfjellslam er, som navnet skulle tilsi, lam som har beitet i høyfjellet. For at lammet skal kunne kvalifisere til det geografisk beskyttede merket «høgfjellslam», må sauen beite minimum 800 meter over havet.

- Prosessen bak kjøttmerkingen er lang og komplisert. Får man betegnelsen her til lands er det som å få tittelen parmaskinke i Italia, forteller produsent og styreleder i Høgfjellslam fra Gudbransdal, Ingebreth Sandbu.

- Det ligger kolossalt mye arbeid bak dette her

Produkter fra Høgfjellslam

Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal får du hos KIWI, og dette er produktene du kan velge blant: 

 

 

Relevante oppskrifter: