Lesetid: 5 min

clock Created with Sketch.

Hverdagsmat til en rimelig pris

Mange tror kanskje at First Price er billig fordi produktene inneholder mye salt, vann, sukker eller annet som ikke er så sunt. Det stemmer ikke! Det at et produkt er ekstra billig, trenger verken å gå utover miljøet eller helsa.

Publisert: 12.08.2021 11.53 Sist oppdatert: 12.08.2021 11.53

Avokado

Er avokadoen moden? Klem litt i enden, og ikke midt på. Så risikerer du ikke at den blir ødelagt i like stor grad. Avokado inneholder mye fett, men det er sunt fett. Den inneholder nesten bare enumettede fettsyrer, som er gunstig for å forebygge diabetes, og hjerte- og karsykdommer. Selv om avokadoen har mye fett, inneholder den omtrent halvparten så mye kalorier som ost. Så dersom du bytter fra ost til avokado i salaten, eller som pålegg, får du mer sunne umettede fettsyrer og færre kalorier. Avokado inneholder mye fiber, hele 5 gram per 100 gram. Fiber er bra for mage- og tarmfunksjonen. Den inneholder også kalium, som kan minske risikoen for høyt blodtrykk.

Vil du stoppe modningsprosessen fordi det er noen dager til du skal bruke den, legg gjerne avokadoen kaldt - men ikke sammen med epler. For å få fortgang i modningsprosessen derimot legger du den sammen med epler. Epler avgir etengass ved modning, og denne gassen bidrar til å modne avokadoen. 

 

Gulrøtter

Gulroten er god kilde til betakaroten og blir omdannet til vitamin A i kroppen. A-vitaminet bidrar til å opprettholde normalt syn og fin hud. I tillegg har gulrøtter et høyt innhold av kostfiber som er bra for fordøyelsen. Du kan både bake, koke, steke, blanchere, sautere, mose, sylte og woke gulrøtter. De gjør seg like godt rå som tilberedt, så her er det bare fantasien som setter grenser. 

Gulroten trives best mellom 0-2 C, så nederst i kjøleskapet er en god plass å oppbevare gulrøtter. Har du slappe gulrøtter kan du kutte de opp i biter og legge de i et iskaldt vannbad i 15-20 minutter. Da blir de fort litt mer spenstige!

Gulrøtter kommer i alle former og fasonger. Krokete, korte, lange og store. Men det betyr ikke at de er noe dårligere enn andre gulrøtter. De smaker ikke annerledes selv om de har en annen form. Barna synes dessuten det er morsommere med grønnsaker som har en litt annen fasong enn helt rett. 

Kokt skinke

Blant nøkkelhullsmerkede First Price-produkter finner du blant annet kokt skinke. First price kokt skinke inneholder 80 % renskåret svinekjøtt. I en test gjennomfør av bramat.no i 2020 fikk First Price Kokt skinke terningkast fem. Ernæringfysiologen kommenterte at det var bra med kjøtt og lite mettet fett, men litt mye salt.

Sandwhichbaguetter

Sandwhichbaguetter er godt til helgefrokosten eller som tilbehør til middagen. Hva med å lage en saftig baguette med masse godt pålegg, litt salat og grønnsaker til lunsj?

Egg fra frittgående høner

Egg inneholder alle næringsstoffene du trenger, bortsett fra vitamin C. Du får i deg et høyt innhold av alle de essensielle aminosyrene kroppen trenger, umettet fett, vitamin A, D, E og alle de forskjellige B-vitaminene. Fra egg får du også jern i en form som er ekstra lett for kroppen å nyttiggjøre seg. Det er rett og slett snakk om skikkelig supermat.

Ikke kast eggene selv om best før-datoen er passert. Forskningsinstituttet Nofima har undersøkt norske egg og fastslått at de er holdbare i minst to måneder etter påstemplet dato, forutsatt kjølig oppbevaring. Er du i tvil om egget er brukbart, knekk det i en kopp og vurder det med sansene: Se, lukt og smak eventuelt! Ser det greit ut og lukter det friskt, kan du trygt bruke egget. 

Cola Free

Sukkerfri brus er et godt alternativ når du har lyst på noe tørsteslukkende. 

Brus med fruktsmak

Er du glad i brus, kan det å bytte fra sukkerholdig til sukkerfri brus ha stor betydning for helsen din. I dag får du kjøpt både First Price Cola, brus med appelsinsmak og brus med fruktsmak uten tilsatt sukker. Med et større utvalg blir det enda lettere å velge sukkerfri brus.

Vann uten kullsyre

VDet aller billigste er å drikke vann fra springen, men dersom du ikke har tilgang til rent vann eller ønsker vann med kullsyre er flaskevann et sunt alternativ. Anbefalt daglig væskeinntak er cirka to liter for kvinner og to og en halv liter for menn (nhi.no). Drikker du mye kaffe er det i tillegg anbefalt å drikke et glass vann per kaffekopp. Dette er fordi kaffe er lett vanndrivende og ikke bidrar til det totale væskeinntaket. Ønsker du smak på vannet kan du alltids ha i en båt sitron eller lime, oppkuttet frukt eller bær.

Vann med kullsyre

God drikke er viktig til maten. Slukk tørsten med friske smaker. Vann med kullsyre er også en fin ingrediens i smakfulle mocktails.

Kyllingkjøttdeig

I Norge er vi glade i både spagetti bolognese og taco, og vi er storforbrukere av kjøttdeig. Selv om dette langt fra er det dyreste kjøttet du kan kjøpe, er det ett enkelt grep du kan gjøre for å spare penger også her: Velg kjøttdeig av kylling. Det er billigere en vanlig kjøttdeig i tillegg til at det også er magrere og sunnere. First Price kyllingkjøttdeig er dessuten laget av 100 prosent lårkyllingkjøtt, så det er et rent produkt.

Alle First Price-produktene er uten palmeolje. Kyllingkjøttdeigen, kjøttdeigen og karbonadedeigen er ikke tilsatt verken vann eller salt.

Karbonadedeig

Karbonadedeig er nøkkelhullsmerket og inneholder lite fett. Produktene fra First Price er under stadig utvikling, og det er gjort en rekke endringer på innhold og innpakning siden de kom på markedet. I 2020 fikk både logo og emballasje en oppgradering.

Kjøttdeig

At et produkt er ekstra billig, trenger verken å gå utover miljøet eller helsa. Blant annet har First Price karbonade- og kjøttdeiger vært uten tilsatt salt og vann helt siden 2015, og både scampi og tunfisk som brukes i First Price-produkter er både bærekraftig fisket og sertifisert.

I 2020 kom både kjøttdeig og karbonadedeig i ny vakuumpakket forpakning. Med dette tiltaket har fyllingsgraden økt fra 34 til 65 prosent, og det betyr både at First Price har behov for mindre emballasje og at det er plass til flere pakker under transport. Den nye emballasjen gir også plassbesparelse i butikk, i kjøleskapet og i fryseren hjemme.

Bli KIWI PLUSS-kunde og få 15 prosent Trumf-bonus på all ferskpakket fisk og all fersk frukt og grønt.

Bli KIWI PLUSS-kunde her