Nå kan svenskene ta grønn buss til KIWI

I Sverige har matvareprisene økt med 21,6 prosent på 12 måneder. Det har ført til at svenskene valfarter til Norge for å handle billig. Nå setter KIWI opp grønne busser for söta bror.

Ble du lurt av årets aprilspøk? Selv om flere svensker reiser til Norge for å handle så er det ikke planlagt noen grønne busser i nærmeste framtid. God påske fra alle oss i KIWI!

Både NRK og den svenske avisa Expressen har meldt om at flere svensker tar turen over grensa på grunn av den kraftig prisveksten i Sverige. På 12 måneder har matprisene økt med 21,6 prosent, mens de norske matvareprisene har økt 8,8 prosent.

– Vi snakker ikke lenger om harry-handel. Nå er det omvendt og svenskene kommer hit, forteller butikksjef for KIWI Svinesundsveien i Halden, Malin Therese Berger.

Hun legger til at butikken opplever stor kundevekst.

Butikksjef Malin på KIWI Svinesundparken
– Nå kommer svenskene hit, forteller Malin Therese Berger, butikksjef for KIWI Svinesundsveien.

På grensa til Norge er det lange bilkøer, med svensker som har billig frukt og grønt og bleier på handlelista. Tobarnsmoren Carola Svensson fra Uddevalla er en av dem: 

– Vi stod i kø på grensa i over en time, men det er verdt det når vi kan spare på å handle på KIWI i Norge. Nå vurderer jeg å skaffe meg norsk mobilabonnement, slik at jeg kan bli KIWI PLUSS-kunde og spare 15 prosent bonus på frukt og grønt. 

Mor med to barn i KIWI-butikk
Tobarnsmoren Carola Svensson med barna Pippi (1,5) og Pernilla (4) fra Uddevalla stod i kø i over en time for å handle på KIWI.

KIWI håper å sette opp flere sparebusser fra svenske grensebyer til KIWI-butikker i Norge. 1. april 2023 ruller den første bussen, og den går fra Gøteborg til Halden. 

Bussene er selvsagt grønne, både i utseende og drift. De har også et eget kjølelager, som holder kjøttbollene kalde helt til kunden er hjemme i Sverige.

Grønne busser med kjølerom
Kjølerommet holder varene kalde hele veien.

De grønne, elektriske bussene kjører shuttletrafikk fra Maxi ICA Gøteborg, og stopper innom Lidl Uddevalla Torp, COOP Tanum Shoppingcenter og Nordby Shoppingsenter i Strømstad, før endestasjonen på KIWI Svinesundsveien i Halden.

– Slik blir det både billigere og mer miljøvennlig for våre svenske kunder å handle i Norge, påpeker Malin. 

Bussrute-still_02.png

Se rute for KIWI Sparebuss her

– Jeg har allerede planlagt å ta bussen med noen naboer neste uke, sier Carola og fortsetter å fylle handlevognen med frukt, grønt, fisk og bleier til yngstedatteren Pippi (1,5 år).  

– Vi på KIWI Svinesundveien ønsker både nordmenn og svensker hjertelig velkommen til oss, sier butikksjef Malin.