Dette er Norges beste KIWI-butikker

KIWI Ottestad er vant KIWIs årlige kåring "Årets Butikk".

Hvert år kårer vi de aller beste KIWI-butikkene over hele landet. Blant de 13 regionsvinnere er det én butikk som stikker av med den aller gjeveste utmerkelsen: Årets KIWI-butikk. Her er alle vinnerne!

 

Årets butikk

KIWI Ottestad, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Ottestad og butikksjef Tina Fornebo Berntsen

KIWI Ottestad

Årets vinnerbutikk er et godt sted å være - både for kunder og for medarbeiderne. Butikken er svært innbydende, god på blomster, god på ferskvare og meget god på frukt og grønt. Kommentarer som “hyggelig og blid betjening”, “alltid bra på frukt og grønt, “ryddig og rent” er gjengangere fra kundene, og  får gode resultater i kundeundersøkelser.

Butikksjef Tina er veldig god på struktur og kultur, noe som gjenspeiles hos medarbeiderne og i butikken. Evnen til å bygge lag er en viktig del av begrunnelsen for hvorfor butikksjefen skiller seg ut i år. Hun viser god personlig utvikling i lederrollen, og butikken er også opplæringsbutikk for traineer. 

Butikken gikk også til topps i sin region både i 2022 og 2023. Gratulerer KIWI Ottestad, Årets KIWI-butikk i 2024!

 

Regionvinnere

_________________________

 

Agder

KIWI Blakstadheia, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Blakstadheia og butikksjef Ole Tom Dalholt

KIWI Blakstadheia

Butikksjef Ole Tom har en egenskap for å skape et godt arbeidsmiljø rundt seg, noe svært høy score på medarbeiderundersøkelser har vist – år etter år. Medarbeiderne er følgelig en del av vinnerlaget KIWI Blakstadheia. De har en veldig god kultur på jobb, noe som også har resultert i en meget høy butikkstandard, og et team og en butikk som har tatt vesentlige markedsandeler i sitt nærområde de siste årene. For snart fire år siden flyttet butikken inn i nye lokaler, og har siden da doblet sin omsetning.

 

Innland Sørvest

KIWI Dal, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Dal og butikksjef Sverre Nydal

KIWI Dal

KIWI Dal er en butikk med et enormt varetrykk, og som er opptatt av å holde både butikken og uteområdet strøkent. Her er flere spirende KIWI-talenter innom årlig for å lære. Høy kompetanse hos medarbeiderne og en tydelig stolthet over å være på det grønne laget, er nøkkelen til suksess. Her er kunden sjefen, og da fortsetter salgsveksten langt over snittet i KIWI, selv etter 30 år med KIWI-skiltet på veggen. Butikken vant også den gjeve prisen i 2023.

 

Midt-Norge

KIWI Oppdal, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Oppdal og butikksjef Pål Matteus Bjørnslett

KIWI Oppdal

Hver eneste dag jobber butikksjefen og medarbeiderne hardt for å være best i gata, noe som slår høyt ut på alle parametere i kundeundersøkelser. Pål er svært god på å gjøre andre gode, noe som gjenspeiler en helt unik kundeservice og trivsel i butikken. På KIWI Oppdal gjør medarbeiderne hverandre gode. Årets vinner er et forbilde i hele regionen, og har absolutt fortjent tittelen som årets vinner av region Midt-Norge, for andre året på rad.

 

Møre og Romsdal

KIWI Sunndalsøra, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Sunndalsøra og butikksjef Bård Rød

KIWI Sunndalsøra

KIWI Sunndalsøra har vunnet denne prisen flere ganger tidligere, og ikke uten grunn. Butikken er alltid på stell og konseptet blir gjennomført til punkt og prikke. Butikken har klare rutiner der alle til enhver tid vet hva de skal gjøre, og hele 80 prosent av medarbeiderne svarer i medarbeiderundersøkelsen at de ønsker å gjøre en karriere i KIWI. Dette vitner om en fantastisk god kultur der alle på jobb føler at de bidrar til vinnerlaget, og er “best i gata”. Ja, rett og slett best i fylket.

 

Nord-Norge

KIWI Flymuseet, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Flymuseet og butikksjef Kristian Johansson

KIWI Flymuseet

Butikksjef Kristian ser, utfordrer og gir medarbeiderne nye muligheter gjennom blant annet god jobbing med kompetanseutvikling. Når alle de flinke medarbeiderne er med, blir det god butikk. På kort tid har butikken hatt en voldsom forbedring på kunde- og medarbeiderundersøkelser, og er nå en av de butikkene som øker mest i omsetning i regionen. Butikksjefens tydelige og muntre lederstil, som blant annet inkluderer å synge mens han jobber, smitter over på både ansatte og kunder.

 

Oslo Nord

KIWI Rælingen, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Rælingen og butikksjef Øyvind Kilde

KIWI Rælingen

KIWI Rælingen er en stødig butikk, som har vært godt driftet gjennom flere år. De har flere gode systemer og rutiner som fører til god drift, høy trivsel og sterk utvikling blant de ansatte. Dette gjør også at nøkkeltall faller på plass. At det er god stemning blant medarbeiderne merker man i det man kommer inn i butikken. Folk har nemlig jobbet der lenge, mye takket være god butikkdrift og en butikksjef som forstår god planlegging og struktur. Butikksjef Øyvind har gjennom årene også vært med på å finne og utvikle mange nye butikksjefer i KIWI gjennom sine 15 år, og har allerede én seier som regionvinner fra en annen butikk.

 

Oslo Sør

KIWI Bygdøy Allé, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Bygdøy Allé og butikksjef Runar Larsen

KIWI Bygdøy Allé

Butikksjef Runar er en trygg og god leder som jobber godt med ettervekst i egne rekker. Teamet i butikken er topp motivert, og elsker utvikling i en sterk og god KIWI-kultur. Butikken havnet rett under 100 millioner i omsetning i fjor, med en imponerende logistikk på lite plass. Runar har også bidratt med å følge opp andre ledere i distriktet, og er en stor ressurs, både faglig og sosialt. Han tar ansvar og er med på å forsterke kulturen vår. Runar er en person som samler folk rundt seg, med sitt gode humør og positivitet.

 

Oslofjord Vest

KIWI Lerberg, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Lerberg og butikksjef Lill-Cathrin Karlsen

KIWI Lerberg

Butikksjef Lill-Cathrin har lang fartstid i KIWI og styrer butikken med stødig hånd. Reisen hennes har inneholdt alle de ulike stillingene man kan ha i en butikk. Hun er et prakteksempel på hva man kan utrette ved å være målrettet og ambisiøs, men også tålmodig på veien. På KIWI Lerberg har de et sterkt samhold, og jobber hardt hver dag for å bli best i gata. På bare fire år har butikken vokst fra 0 til 160 millioner kroner i omsetning. KIWI Lerberg bidrar også til økt aktivitet og kultur i kommunen. Medarbeiderne beskriver selv butikksjefen som snill, varm og inkluderende.

 

Oslofjord Øst

KIWI Grålum, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Grålum og butikksjef Øyvind Sæle Larsen

KIWI Grålum

Butikksjef Øyvind er utvilsomt en motivert, synlig, kunnskapsrik og engasjert leder. Øyvind har økt butikkens omsetning fra år til år, i 2023 økte butikkens omsetning med nesten 13 prosent, til 155 millioner kroner. Men den jobben har han ikke gjort alene. Det flinke teamet i butikken holder en ekstremt høy butikkstandard hvor konsept, arbeidsmiljø og kundetilfredshet er veldig godt ivaretatt. Butikksjefens engasjement og tilstedeværelse i butikk, distrikt og region samt passion for folk, gjør det enkelt å titulere vedkommende som en ekte KIWI-ambassadør. 

 

Rogaland

KIWI Sunde, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Sunde og butikksjef Hanne Andreassen

KIWI Sunde

KIWI Sunde scorer høyt både på kunde- og medarbeiderundersøkelser. Her er det tydelig for alle at KIWIANERNE har det bra sammen på jobb. Som et resultat av dette, leverer butikken svært god butikkstandard og gode nøkkeltall. Butikken er en opplæringsbutikk, og butikksjef Hanne er flink til å tenke utvikling i alle ledd. Butikken er en sterk bidragsyter i lokalmiljøet, og omsetningen havner i år på over 120 millioner kroner.

 

Vest

KIWI Hilleren, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Hilleren og butikksjef Ingrid B. Myking

KIWI Hilleren

Hos KIWI Hilleren overlates ingenting til tilfeldighetene: Her er det høy effektivitet, fantastisk kundeservice og butikkstandard på toppnivå! I tillegg er det svært høy grad av trivsel og trygghet, noe som også har gitt et godt fundament for butikkens gode arbeidsmiljø. Butikksjef Ingrid trives aller best ute på gulvet sammen med kundene og medarbeiderne sine, slikt blir det også god kultur av. Ingrid er god på å få med medarbeidere, til å forstå at de er viktige, og at den enkeltes innsats har stor betydning for butikkens utvikling og resultat.

 

Vestfold og Telemark

KIWI Grasmyr, KIWIADEN 24.jpg
KIWI Grasmyr og butikksjef Knut Werner Olsen

KIWI Grasmyr

KIWI Grasmyr utmerker seg gjennom imponerende drift og ledelse. Denne butikken er et eksempel på hvordan man oppnår suksess ved å følge boka til punkt og prikke. KIWI Grasmyr har en sterk arbeidskultur, og alle medarbeiderne trives og utvikles godt under både butikksjefen og assisterende butikksjef. Ikke bare har butikksjef Knut et enormt eierskap for butikken, men også stort engasjement og dedikasjon for lokalsamfunnet, noe som har gjort han til en uvurderlig ressurs for frivilligheten, sponsorstøtte og deltakelse i alt som rører seg i og rundt butikken. Med en milepæl nådd på over 100 millioner i omsetning, er det tydelig at denne dedikasjonen har båret frukter.

Vi gratulerer alle vinnerne!