Fredrik er Norges hyggeligste kassemedarbeider

Vinner av Norges hyggeligste kassemedarbeider

KIWI utmerket seg i årets kåring av Norges hyggeligste kassemedarbeider, for det ble nemlig en helt grønn pall!

Kampen om tittelen er avsluttet, og det var Fredrik Myksvoll Alvsåker som kom seirende ut i år. Fredrik jobber som butikkmedarbeider og assisterende butikksjef hos KIWI Bryggen Hommersåk i Sandnes, og er både overveldet og overrasket over resultatet. 

– Det er veldig sykt å tenke på. Det er alle positive ord man kan komme på, og jeg sliter fortsatt med å faktisk sette ord på det. 

I konkurransen, som blir holdt av ukebladet Hjemmet, har det vært rundt 5000 nominerte. Fredrik var først en av 13 finalister, før han endte på toppen av pallen og vant hele konkurransen. Fredrik fikk flere tusen stemmer, og ble i nominasjonene beskrevet som en person som er forståelsesfull, har godt humør på jobb og alltid er villig til å hjelpe. 

– Det er veldig hyggelig at folk føler det, da har jeg jo gjort noe riktig. Jeg prøver å alltid behandle kundene sånn som jeg selv hadde ønsket å bli behandlet som kunde, sier han.

– Det at det er kunder har tatt seg bryet med å skrive en nominasjon, og i tillegg har sendt stemmer så det synger etter, er utrolig stas og noe jeg setter skikkelig stor pris på, sier 23-åringen fra Sandnes.  

Fredrik var på jobb da butikksjefen kom bort til han med et lurt smil. Han ble deretter tatt med til kasseområdet, og overrasket av stormende jubel fra en stor gjeng, bestående av blant annet familie og ordføreren i kommunen. 

Fredrik_Myksvoll_Alvsaker_KW_07930_1920_Foto_Borge_Solem.jpg

Deler pengepremien med med-finalistene 

Premien til vinneren består blant annet av en pengepremie på hele 10 000 kroner. Og Fredrik beviste fort hvorfor han vant tittelen Norges hyggeligste kassemedarbeider. Så fort han fikk vite at det ikke var pengepremie til de andre på pallen, bestemte han seg for å dele pengepremien. Bak han i kåringen kom nemlig Julie Sandengen (23) fra KIWI Nøstet og Roj Nakhla (39) fra KIWI Bødalen.   

– Jeg synes det var litt dumt at det ikke var noe premie til de andre på pallen, så jeg sendte fort en mail til KIWIs servicekontor og spurte om kontaktinformasjonen til dem. Jeg hadde jo ikke regnet med de 10 000 ekstra kronene i månedsbudsjettet mitt, så jeg vil gjerne gi 1000 kroner til hver av dem, forteller en smilende Fredrik. 

Beviset på at riktig mann vant

Julie Sandengen ved KIWI Nøstet ble både overrasket og glad. 

– Det er utrolig hyggelig at Fredrik ville dele litt av premien med oss. Det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. Jeg setter veldig stor pris på det, sier Julie Sandengen hos KIWI Nøstet, som synes det har vært veldig morsomt å være med i konkurransen, ikke minst å få pallplassering. 

  Det har vært veldig kjekt å være med! Det er kjempegøy at det finnes en slik kåring, vi gjør tross alt en viktig jobb, som påvirker mange mennesker. Jeg er selv opptatt av å sette kunden i fokus, og å møte alle kundene med et smil. 

Konkurransen har gitt Julie mersmak, og hun håper å markere seg enda sterkere i konkurransen neste år.

kiwi_julie.jpeg
Julie Sandengen ved KIWI Nøstet

Roj Nakhla fra KIWI Bødalen skryter også av vinneren. 

– Jeg er bare glad for at Fredrik vant. Og det at han ville dele litt av premien med oss er veldig koselig! 

Hun setter stor pris på at hun selv kom så langt i konkurransen.

– Jeg har vært veldig glad og grått mye. Jeg ønsker bare å glede andre og trenger ikke å få noe tilbake, men jeg får masse glede tilbake. Alle kjenner alle her, og det er som en stor familie for meg. Kundene mine sier at for dem så er jeg vinneren, ler Roj. 

Det er viktig for Roj å spre glede til de rundt seg, og det har åpenbar effekt. 

– Livet er vanskelig og alle har sine problemer, så jeg prøver alltid å gi smil og vennlighet til andre. Vennlighet er smittsomt, og et smil kan gjøre dagen bedre, avslutter hun. 

kiwi_roj (1).jpeg
Roj Nakhla ved KIWI Bødalen

Lovende fremtid

Årets vinner, Fredrik, husker godt at han så plakaten om KIWIs karrierestige da han var på sitt første jobbintervju. Han skjønte fort at det var mange muligheter i kjeden. Og selv om han nå har vunnet pris, så har han ikke tenkt å ligge på latsiden framover. 

– Jeg har vært så heldig at jeg får bli med på KIWIs traineeprogram på KIWIskolen til høsten, så det har vært ganske mye medvind for meg i det siste. Målet er å bli butikksjef, men om det er det endelige målet får tiden vise. Kanskje jeg vil enda opp på regionsnivå etter noen år som butikksjef, avslutter Fredrik Myksvoll Alvsåker, med et glimt i øyet. 

Fredrik er i hvert fall glad for å kunne notere på CV-en at han har blitt kåret til Norges hyggeligste kassemedarbeider.

Se Fredrik bli overrasket

Film

Film