Statsministeren på KIWI-besøk

Jonas Gahr Støre var på plass, da nyansatte Fredrik Heggøy signerte arbeidskontrakten på KIWI Storebotn. Statsministeren hyllet både Fredrik, butikksjef Kim og KIWI.

Fredrik er rekruttert til butikken via KIWIs samarbeid med stiftelsen HELT MED. Stiftelsen jobber for å inkludere mennesker med utviklingshemming i det ordinære arbeidslivet, og med ansettelsen på Storebotn nådde de en viktig milepæl.

– Fredrik er person nummer 200 vi har fått ut i jobb. Det var ekstra hyggelig at det ble i en KIWI-butikk, for KIWI er en god og viktig samarbeidspartner for oss. Vi er helt avhengige av arbeidsgivere som ønsker å bidra, sier Jarle Eknes, daglig leder i HELT MED. Stiftelsen har samarbeidet med KIWI siden 2019.

Skryt fra statsministeren

– Jeg ble veldig rørt av det jeg har sett i dag, sa statsministeren, som gratulerte HELT MED med milepælen.

– Også vil jeg berømme både KIWI som firma og arbeidsfellesskapet i denne butikken, sa Støre, som lot seg imponere av butikksjef Kim Hopland på KIWI Storebotn.

– Kim er både en mentor og en kamerat for Fredrik. Det krever gode lederegenskaper, og det har han helt tydelig.

Butikksjef Kim kaller det er en vinn-vinn-situasjon.

– Fredrik beriker arbeidsmiljøet, og sprer mye glede blant kunder og medarbeidere. Han er en ressurs i butikken, og han gir alltid 100 prosent i jobben. Han er en viktig del av laget vårt, sier Kim, som mener Fredrik har gjort ham til en bedre leder.

Hovedpersonen selv var strålende fornøyd.

Jonas Gahr Støre, nyansatte Fredrik Heggøy og butikksjef Kim.
Statsminister Jonas Gahr Støre, nyansatte Fredrik Heggøy og butikksjef Kim Hopland på KIWI Storebotn.

– Det var kult å møte statsministeren, og han var hyggelig og grei! Jeg liker å jobbe her. Det er så hyggelige ansatte, og Kim er alltid blid og veldig kul også, forteller Fredrik, som har fått hovedansvaret for hyllene med dopapir og bleier.

– Også hjelper jeg til med pantemaskinen noen ganger.

13.600 medarbeidere

KIWI har over 13.600 medarbeidere, der alle naturlig nok har ulike historier og bakgrunn. Inkludering og mangfold har lenge vært en viktig del av KIWIs filosofi.

– Vi ser ikke etter karakterer, men etter karakter, når vi ansetter. Noen av våre medarbeidere har lang utdanning, andre har ingen. De fleste av KIWIs medarbeidere har søkt på jobben selv, men mange kommer inn via NAV og organisasjoner som HELT MED, sier regionsjef Jan Olav Mjøs, som understreker at KIWI aldri ansetter noen bare for å være snille.

– Alle som jobber i våre rundt 700 butikker er viktige, og bidrar til vår vekst og utvikling, sier Mjøs.

Han er stolt av at KIWI fikk æren av å ansette Fredrik som person nummer 200.

– HELT MED må berømmes for den profesjonelle oppfølgingen de gir, de legger virkelig til rette for at den enkelte ansatte skal lykkes, roser KIWIs regionsjef.