Fiskekaker er en gjenganger på norske middagsbord. Med mer spennende tilbehør blir fiskekakene alt annet enn kjedelig. Bare prøv et av disse fem forslagene!
Har du barn som rynker på nesen når de hører at det er fisk til middag? Da kan det være smart å forsøke å servere fisken i form av kaker.
For mange barn er fiskekaker enklere å like enn et fiskestykke, og middagen blir ekstra sunn hvis du velger fiskekaker med ekstra mye fisk. Med variert tilbehør, frister den også de voksne.
Tips! Fiskemannens hjerteformede fiskekaker er morsomme av utseende og gode på smak. Putt et hjerte i barnas matboks eller server dem varme til middag.
Her er fem nye måter å servere fiskekakene på:
1. Fiskekaker med frisk mangosalsa og spicy chilimajones
Ute etter en rask og god hverdagsmiddag? Burger er en anvendelig middagsrett som du enkelt gjør sunnere ved å erstatte burgerkjøtt med Fiskemannen skreikaker. Skreikakene steker du ferdig på null komma fisk, og retten blir både balansert og god med en frisk mangosalsa og spicy chilimajones.
Se oppskrift på fiskekaker med frisk mangosalsa og spicy chilimajones her
2. Fiskekaker i biter med pastaskruer
Pasta er en favoritt blant mange. Med erter og fiskekaker i biter har du en superrask og enkel hverdagsmiddag for hele familien.
Se oppskrift på fiskekaker i biter med pastaskruer her
3. Fiskekaker i terninger på hjertesalat
Prøv denne enkle fiskeretten til middag eller kveldskos. Serverer du den med tacoskjell i stedet for hjertesalat kan den fort bli en ny barnefavoritt også!
Se oppskrift på fiskekaker i hjertesalat her
4. Hjemmelagde asiatiske fiskekaker
Fiskekaker er enkelt på lage selv også, og denne versjonen med koriander, chili og ingefær er frisk og god! Kanskje litt mer tilpasset den voksne gane, men hvis du er litt mer forsiktig med chili og ingefær kan nok også denne bli en barnefavoritt. Husk, barn liker smaker de også. Ris og soyasaus er det mange barn som liker, så her er det bare å tilpasse!
Se oppskrift på hjemmelagde asiatiske fiskekaker her
5. Fiskekaker med råkost
Råkostsalat er en klassiker til fiskekaker. Lager du den av sesongens kål, epler, gulrot, purre og fennikel blandet med kesam, dijonsennep og appelsinsaft, får du en frisk og god salat som både små og store vil like. Blir det noe igjen, kan du spise det til lunsj neste dag.
Se oppskrift på fiskekake-klassikeren her
Fiskekaker med høyt innhold av fisk
– Fiskekaker kan være sunn, god og enkel hverdagsmat. Husk bare å velge fiskekaker med minst 60 – aller helst 80 – prosent fiskeinnhold og sunt tilbehør, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.
Fiskekaker med høyt fiskeinnhold teller som ett av ukens fiskemåltider, og så kan du supplere med fet fisk som laks eller ørret en annen dag i uken. Det er nemlig kun de fete fiskeslagene som bidrar med D-vitamin og viktige omega 3-fettsyrer.
Variert middag med fiskekaker
En stor fordel med fiskekaker er at de er superraske å tilberede. Noen minutter i pannen er alt som skal til, så dette er mat som også kan spises på travle dager.