ALI Sommerkaffe: Den perfekte kaffekoppen til solrike dager

ALI Sommerkaffe er den ultimate kaffen for deg som ønsker å nyte en lett og oppkvikkende drikke i varmen. En helt ny og unik kaffeblanding, tilgjengelig i et begrenset opplag – eksklusivt hos KIWI.

Hvorfor fikk du denne annonsen?

Du får denne annonsen fordi du er registrert som Trumf-medlem og har samtykket til kommunikasjon og tilbud fra Trumf og Trumf-partnere i andre medier. Finn ut mer her

Når solen skinner, og sommeren endelig er her, er det ingenting som slår en kopp deilig, forfriskende kaffe. ALI Sommerkaffe er laget av 100 % Arabica-bønner, nøye utvalgt fra de beste kaffedyrkerne i Sør- og Mellom-Amerika. Bønnene gir en unik smaksprofil som passer perfekt til lange, late sommerdager; mild, aromatisk og balansert. 

ALI Sommerkaffe er designet for å kunne nytes hele dagen. Den har en oppkvikkende effekt, og kan kurere sommerens gruff når du føler deg litt sliten etter en lang dag med sol og morsomme aktiviteter. 

Slik tilbereder du ALI Sommerkaffe

Person som heller rykende varm kaffe fra en koble i en hvit kopp på et bord

ALI Sommerkaffe er filtermalt, og smaker best når du lager den med kaffetrakter. Det er likevel ingenting i veien for å bruke den med andre bryggemetoder - for eksempel når du befinner deg ute i skog og mark. Bare husk å tilpasse mengden kaffe og traktetid etter malingsgraden.

For å få best mulig resultat når du trakter kaffe med kaffetrakter er det noen lure huskeregler å følge. Her får du de 5 viktigste:

 1. Bruk rent utstyr
  Kaffe inneholder fettstoffer som over tid vil lage avleiringer i kolben og kaffetrakteren. Trakter du kaffe daglig er det derfor anbefalt å rense trakteren hver fjortende dag.
 2. Fyll vann fra ren beholder
  Bruk alltid friskt, rent vann fra springen når du skal trakte kaffe. Det mange ikke vet er at man ikke skal bruke kolben som følger med kaffetrakteren til å fylle vann i beholderen. Årsaken er at kafferester og oljer kan følge med vannet.
 3. Unngå at kaffefilteret setter smak
  For å unngå at kaffefilteret setter papirsmak på kaffen er det lurt å skylle det i vann før bruk.
 4. Bruk riktig mengde kaffe
  Vil du ha god og balansert smak på filterkaffen er det lurt å bruke måleskje for å få riktig mengde kaffe per liter vann. Anbefalt mengde er 60 til 70 gram kaffe per liter vann.
 5. Server med en gang
  Kaffen blir raskt bitter om den står i kolben på varm plate. Hvis du ikke skal servere kaffen med en gang, er det lurt å helle den over på en ren og forvarmet termokanne. 

Flere tips til den beste kaffekoppen finner du her!