KIWI kutter prisene

Slik reduserer du matbudsjettet - uten å kutte ut den sunne maten

Her er fem enkle tips til deg som ønsker at matbudsjettet skal strekke til litt lenger enn det gjør i dag.

Selv om tall fra SSB viser at nordmenn i snitt kun bruker litt over 11 prosent av inntekten vår på mat og drikke, kjøper vi også mer matvarer enn tidligere fordi vi har økt den totale kjøpekraften vår.

I den usikre perioden vi er i nå, kan det være flere som ønsker å handle smartere. Det å handle smart gjør at man har mulighet til å redusere familiens matbudsjett, uten at det går på bekostning av av sunt og næringsrikt kosthold.

Som et bidrag i den nasjonale dugnaden, har KIWI kuttet prisene med hele 20 prosent på over 200 av de mest solgte matvarene frem til 15. juni. Det tilsvarer et kutt på 200 millioner kroner. Priskuttet gjelder varer de fleste av oss kjøper hver uke, som brød, melk og egg – for å nevne noe. Du ser hele oversikten og de nye prisene her.

Her får du flere lavterskeltips til hvordan du kan handle billig, men bra mat:

1. Spis mer grønt, mindre rødt

Det er ikke bare miljøet som har godt av at vi legger inn litt flere kjøttfrie dager på menyen, både helsen og lommeboken takker oss også. Rødt kjøtt gjør ofte et større innhugg i matbudsjettet, mens du kan mette mange mager på smakfulle supper, gratenger og wokmiddager. Her finner du inspirasjon til mange mettende oppskrifter uten kjøtt.

2. Bruk bonusfordeler – få mer å rutte med

Vi skal ikke legge skjul på at vi har sagt dette før, men som KIWI PLUSS-kunde vil du alltid få penger tilbake på Trumf-kontoen hver gang du handler fersk frukt og grønt, samt ferskpakket fisk. Trumf-bonusen du får på dette er hele 15 prosent, i tillegg til 1 prosent på alle øvrige dagligvarer hos KIWI. (Les mer om dette her)

3. Billigst er ofte like bra

Visste du at butikkenes egne merkevarer ofte er like bra som andre merkevarer? Hos KIWI gjelder det blant annet Eldorado og First Price, som er våre billigste alternativer. Se denne oversikten over flere populære First Price-varer som er kåret til best i test.

4. Sunnere mat kan være like billig

Hos KIWI skal det være billig å spise sunt, det gjelder også blant de mest kjente merkevarene våre. Blant annet er alle de nøkkelhullmerkede produktene i Gildes Go’ og Mager-serie like billige som Gildes originalprodukter. Flytende Melange er også blitt like billig som den vanlige folierte versjonen. Når det gjelder brus, er de sukkerfrie alternativene fortsatt billigere enn brus med sukker, tre år etter at KIWI kuttet prisene på disse. Også First Price jobber kontinuerlig med å forbedre sine produkter, og har fjernet flere tonn med sukker fra sine produkter de siste årene.

5. Planlegg ukesmenyen – følg handlelisten

Det å sette av en halvtimes tid for å planlegge middagsmenyen flere dager fremover, lønner seg ofte mer enn du tror. Ikke bare slipper du å stå i butikken hver ettermiddag og ta middagsavgjørelser på stående fot mens magen knurrer, ved å planlegge menyen flere dager på rad, kan du også sørge for å bruke opp rester av grønnsaker og andre matvarer du vanligvis kjøper til én rett, og så kaster på slutten av uken fordi du ikke fikk bruk for alt. Mindre matsvinn og færre innkjøp - vinn-vinn for alle, med andre ord!