Sunnere kylling hos KIWI

Narasinfri kylling i alle KIWI-butikker

KIWI er først ut igjen: Som første lavpriskjede lanserte vi i januar 2016 en full serie med rimelige kyllingprodukter produsert helt uten narasin i fôret. Produktserien "Favorittkylling" finner du i din nærmeste KIWI-butikk!

Elsker du god kylling, kan du glede deg: Den nye produktserien produsert uten narasin i fôret heter Favorittkylling, og finnes som kyllingfilet, lårfilet, kyllingbryst, kyllinglår, kyllingkjøttdeig og hel kylling.

– Norske forbrukere er opptatt av at kylling skal være fostret opp på godt fôr. Når kylling som ikke har fått narasin i fôret kan fås til en rimelig pris for alle, vil dette raskt bli kundenes førstevalg, mener Harald Bregner. Han er leder for ferskvare og kvalitet i KIWI, og har lenge sett fram til å lansere nyheten.

Første lavpriskjede

– Kundene våre har etterspurt dette siden perioden med mye negativ oppmerksomhet rundt kylling for et drøyt år siden, sier Bregner.

– Vi er stolte over å være den første lavpriskjeden som kan tilby en full serie med rimelig kylling produsert uten narasin i fôret i hele landet. Vi håper og tror dette vil styrke våre kunders tillit til kylling, som er blant nordmenns absolutte middagsfavoritter.

Andre metoder for å unngå sykdom

Du husker kanskje diskusjonen som gikk rundt antibakterielle fôrtilsetninger i kylling i 2014? Den handlet mye om narasin, som blandes i kyllingfôret for å beskytte mot sykdom. Nå har Priors veterinærer funnet andre måter å forebygge på: Kyllingene dusjes i stedet med små vaksinedråper, som de så napper til seg fra de andres fjær. Dette har ingen effekt på kjøttet, og metoden har blitt grundig testet over lang tid.

– Våre veterinærer sier at det har fungert godt, og at det ikke har vært større sykdomsutbrudd, sier Eskil Pedersen, informasjonssjef i Nortura, til Aftenposten.

 

Det koster litt ekstra å gjøre det på denne måten. Derfor vil narasinfri kylling også koste litt mer.

Vi er trygge på at våre kunder ser verdien i dette, og produktserien fra Prior har derfor blitt det nye hovedsortimentet for rå kylling på KIWI. Vi er glad for å kunne by på din nye Favorittkylling i alle våre 630 butikker over hele Norge!