blir vegansk is sommerens favoritt?

Hemmeligheten bak Hennig-Olsens nye Krone-is

For aller første gang i historien produserer Hennig-Olsen Is en vegansk Krone-is som også er melkefri og glutenfri!

Lillian Hall i Hennig-Olsen Is
Lillian Hall i Hennig-Olsen Is
I KIWI ser vi en stadig økende etterspørsel etter vegetarianske og veganske varer. Det er en trend også Hennig-Olsen is har bitt seg merke i, derfor lanserer de nyheten vegansk Krone-is uten melk og gluten.

– Vi ønsker å levere is til flest mulig mennesker, også de med matintoleranser. Som Kremen av iskrem, kjent for vår fløteiskrem, har dette vært en utfordring – som vi er svært stolte av å ha løst med den gode smaken i behold, forteller Lillian Hall, markedsdirektør i Hennig-Olsen Is. 

Du får kjøpt isen i alle av KIWIs 653 butikker over hele landet.

faktaboks multipack

Slik lager de isen 

Ifølge Hennig-Olsen is er Krone-is Vegan en fullverdig iskrem basert på kokosolje og rismelk. God smak har vært det viktigste i utviklingen av den nye isen, men samtidig ønsket de at den både skulle være vegansk, glutenfri og melkefri.

Mange lange måneder i laboratoriet måtte til for å få nyheten mest mulig lik i smak som Hennig-Olsens originale Krone-is. «Hemmeligheten» ligger den rette kombinasjonen av nye ingredienser.

– Vi har eksperimentert med blant annet soya, mandelmelk og solsikkefrø i stedet for hasselnøtter, men fant ut at rismelk og kokosolje ga det beste resultatet.

For å være sikker på at isen er melkefri, er det blant annet en egen tank til sjokoladen, så den ikke kommer i berøring med annen melkesjokolade. Hennig-Olsens eget laboratorium tar også kontinuerlig tester for å sikre at det ikke er noen animalske spor i den veganske Krone-isen.

– Alle veganere kan være trygge på at isen de spiser er vegansk. I tillegg håper vi at ikke-veganere og de uten allergi også prøve isen, for vi håper og tror at den vil overbevise på smak, frister markedsdirektøren.

DUGG kokos undersak