Slik lager du litt sunnere saftis selv

Med sukkerfri saft og sesongens frukt og bær kan du lage forfriskende og sunn saftis hjemme på ditt eget kjøkken.

Hjemmelaget saftis er enkelt å lage. Men for å unngå at den får konsistens som en isbit, kan det være lurt å tilsette litt mer enn bare saft og vann. Under finner du to fremgangsmåter som gir deg supergod saftis uten raffinert sukker, men med vitaminer og antioksidanter fra frukt og bær.

1. Saftis med frukt- og bærpuré

Bringebær- og jordbæris.jpg

Denne fremgangsmåten gir masse smak og nydelig konsistens på isen. Mos biter av frukt og bær til en fin puré med stavmikser og tilsett din favoritt fra Fun Light. Denne saften er helt uten sukker. Husk å blande saften litt sterkere enn normalt. Her har vi laget to varianter, begge gir nok is til seks isformer:

Bringebær-is
8 dl Fun Light Bringebær saft (sterk)
300 g frosne bringebær

Jordbær-is
8 dl Fun Light Jordbær saft (sterk)
300 g frosne jordbær

Mos bærene med stavmikser til en jevn pure og bland med saften. Fyll blandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst fem timer før servering, gjerne natten over. Varm isformene mellom hendene eller under rennende vann før du lirker isen ut av formen, så unngår du at den sitter fast eller brekker.

2. Saftis med biter av frukt og bær

Fruktfestis.jpg

En enklere versjon av isen over lager du av Fun Light og biter av frukt og bær. Her kan du bruke det du liker best. Ananas, vannmelon, mango, kiwi eller bringebær – bare fantasien setter grenser! Her har vi laget to varianter, begge gir nok is til seks isformer:

Saftis med mango og kiwi
8 dl Fun Light Fruktfest saft (sterk)
3 dl mango og kiwi i terninger

Saftis med bærmiks
8 dl Fun Light Fruktfest saft (sterk)
3 dl blåbær, bringebær og jordbær i biter

Bland saften litt sterkere enn vanlig og fyll ispinneformene 3/4 fulle. Fyll resten med biter av frukt eller bær. Sett i fryseren i minst fem timer før servering, gjerne natten over. Denne kan også lages i to omganger, med to varianter av saft. Fyll saft opp til der pinnen vil møte isen og frys uten pinne. Forsett med en annen saftsmak, sett på ispinnene og frys igjen.