Har du hørt om snack hacking? Det er å bruke fantasien og nye ingredienser til å lage en enda bedre utgave av noe godt. Her får du fem digge forslag til hvordan du kan snack hacke de litt sunnere is-typene fra Hennig-Olsen som du finner i alle KIWI-butikker.
Snackhacking er blitt en trend i sosiale medier verden over. Du husker kanskje snack hack-farsotten «hockeycrocs», som førte til at flere butikker gikk tomme for både hockeypulver og godterikrokodiller? Med hjemmekontor og mer innetid har flere fått øynene opp for å eksperimentere seg frem til uvanlige og gode kombinasjoner av mat, is og snacks. Derfor har Hennig Olsen invitert hele Norge til å snack hacke iskremene deres i sommer. La deg inspirere av forslagene under her, eller lag din helt egen kombinasjon med din favoritt-is og sesongens frukt, bær og nøtter!
1. Ispinner med smak av sjokolade, karamell og nøtter
Nyt er en iskremserie som har hele 40 prosent færre kalorier, mindre sukker og mer proteiner enn vanlig iskrem. Her har vi laget pinne-is av NYT DobbelSJOKO og NYT PeanøttKARAMELL med ristede nøtter for ekstra krønsj. Superdigg!
Du trenger:
- NYT DobbelSJOKO
- NYT PeanøttKARAMELL
- 2 håndfuller nøtter, for eksempel valnøtter eller hasselnøtter
- 2 ss honning
- Et par klyper salt
Slik gjør du:
Ta isen ut av fryseren så den blir myk før du lager ispinnene. I mellomtiden kan du riste nøtter i en tørr panne med honning og litt salt. Grovhakk når nøttene er avkjølt. Når isen er myk nok, finner du frem iskremformer og fyller lagvis med NYT DobbelSJOKO og NYT PeanøttKARAMEL. Topp formene med ristede nøtter og sett til avkjøling i minst fire timer, eller til dagen etter.
2. Jordbær-is med granola og bær
Nude Strawberry er en is med hele 80 prosent frukt og bær. Med granola, nøttestrøssel og bær som topping har du en dessert som du like gjerne kan spise til lunsj på en varm sommerdag, som etter grillmiddagen på kvelden.
Du trenger:
- Nude Strawberry
- Blåbær
- Granola naturell
- Hennig-Olsen hasselnøttstrøssel
Slik gjør du:
Fordel iskremen i skåler og dryss over blåbær, din favorittgranola og hasselnøttstrøssel.
3. Fylt ananas med mango-is, nøtter og karamell
Gjør sommerdesserten til en tropisk fest med denne morsomme serveringsmåten. Del en ananas i to og fyll den med Nude Mango av 80 prosent frukt og digg topping, så har du en dessert som både smaker og ser fantastisk ut!
Du trenger:
- Fersk ananas
- Nude Mango
- Hennig-Olsen karamellsaus
- Hennig-Olsen hasselnøttstrøssel
Slik gjør du:
Del en ananas i to, skjær ut fruktkjøttet og kast kjernen - den er trevlete og ikke så god. Del fruktkjøttet i terninger og legg det tilbake i ananasen sammen med kuler av Nude Mango. Topp det hele med karamellsaus og hasselnøttstrøssel og server med en gang.
4. Mocca proteinshake
Iskaffe er populært, og denne lettere og iskalde varianten kan du lage hjemme. Denne shaken inneholder mindre sukker og mer proteiner enn en vanlig milkshake, i tillegg til en god dose sterk kaffe.
Du trenger:
- 4 kuler NYT Dobbelsjoko
- 1/2 banan
- 2 ss cottage cheese
- 1/2 dl melk
- En espresso eller sterk kaffe
Slik gjør du:
Ha fire kuler iskrem, banan, cottage cheese, espresso og litt melk i en blender. Spe på med melk etter behov om shaken er tykk. Server i stort glass med sugerør og nyt umiddelbart!
5. Nude ispinner med digg topping
Du trenger:
- Nude jordbær pinne-is
- Nude mango pinne-is
- Mørk sjokolade
- Kokosmasse
- Lime
- Kiwi
- Jordbær
- Hennig-Olsen hasselnøttstrøssel
Slik gjør du:
Legg ispinnene på et kaldt fat, så unngår du at ispinnene smelter mens du pynter isen. Smelt mørk sjokolade i vannbad eller i mikroen og drys sjokolade over den ene ispinnen med Nude jordbær. Topp med kokosmasse. Vask og riv skallet av en halv lime og skjær en kiwi i små terninger. Dryss over ispinnen med Nude mango. Skjær jordbær i små biter og dryss over en ispinne med Nude jordbær sammen med litt hasselnøttstrøssel. Sett fatet tilbake i fryseren om du ikke skal servere med en gang.