Alt til jul får du hos KIWI

Dette trenger du til julefrokost eller julelunsj

Lurer du på hva du skal servere til julefrokost eller julelunsj? Her får du en oversikt over de vanligste påleggene og tips til godt tilbehør.

Julefrokosten er et høydepunkt for mange i jula - den lange frokosten som fort glir over i både brunsj og julelunsj. Trenger du inspirasjon til hva du skal servere? Her får tips til hva du kan sette på handlelista. 

Pålegg

Noen liker julesylte, mens andre liker juleskinke. Et rikt utvalg av pålegg og tilbehør hører med til en tradisjonell julefrokost, så er det lett for alle å finne noe de liker. Av kjøttpålegg er det vanligste juleskinke, sylte, lammerull, kalkunfilet og spekemat. Kombiner gjerne med forskjellige smaker for en mer spennende frokost. 

Visste du at vi spiser mer fisk i jula enn ellers i året? Kryddersild og røkelaks er klassiske favoritter som mange må ha til julefrokosten. Eggerøre er et tradisjonelt og godt tilbehør til røkelaksen, men skivet avokado eller en frisk avokadokrem er også et deilig alternativ.

laks og eggerøre til julefrokost.jpg

Ost er også et viktig pålegg i jula. TINE Edamer, TINE Gudbrandsdalsost og TINE Gräddost er eksempler på tradisjonelle oster som hører med til julefrokosten. Mange liker også brie, camembert og blåmuggost. Samle gjerne flere typer på et ostefat med tilbehør som kjeks, marmelade og druer, så får du et dekorativt innslag på bordet.

Kiwi_Tine_Julefrokost_ostefat.jpg

Drikke

Ikke glem drikke til maten. Juice, melk, og en kopp med nytrukket kaffe eller te er med på å løfte kosen rundt bordet. Hos KIWI får du Evergood til ekstra presset pris hele desember. Visste du at Evergood er Norges mest populære kaffeblanding? Den består av 100% Arabica-kaffebønner.

Evergood jul Kiwi skrå liten.jpg

Tips! Vil du ha litt ekstra julete smak på kaffen kan du tilsette litt kanel eller kardemomme i kaffefilteret når du skal trakte kaffen.

Brød og rundstykker

brød til julefrokosten.jpg

Ekstra godt brød eller nystekte rundstykker er et must til julefrokosten. Tar du utgangspunkt i saftige og gode brød fra serien Bakerens Utvalgte fra Bakehuset, har du en god basis for julepålegget. Her har bakerne jobbet i lang tid med å utvikle bakeprosessen for å få frem den beste smaken i brødene, samtidig som de holder seg saftige lenge. Her brukes kun de beste råvarene og en større del av bakeprosessen gjøres for hånd. Disse finner du i alle KIWI-butikker, utenom i Nord-Norge.

Rundstykker hører også med. Kjøp ferdige fra butikken eller lag disse enkle, eltefrie rundstykkene. De krever få ingredienser og er klare på et par timer. Havre gir ekstra god smak.