Grillfest? Slik beregner du nok mat til alle

Skal du arrangere grillfest med mange gjester? Da er det lurt å vite hvor mye mat du bør beregne per person - så det blir nok til alle, uten at du sitter igjen med masse rester.

Med Gilde Grillfest og Pølsemakerens Beste i stor pakning er det enkelt å invitere mange til et deilig grillmåltid. Pølsemakerens beste finnes også i flere og mindre pakninger om du heller ønsker å tilby ulike varianter.

Gildes spesialpølser er utviklet av Gildes egne pølsemakere, som har stor lidenskap for gode pølser.

Her får du en enkel guide til hvor mye du bør planlegge per gjest:

  • Det er vanlig å beregne rundt 500-600 gram mat per person totalt, inkludert tilbehør.
  • Kjøtt, fisk eller vegetarisk protein: 300-400 gram per person.
  • Tilbehør i form av salat, poteter og grillede grønnsaker: 200-300 gram per person.
  • Brød eller foccaccia: 1-2 skiver eller stykker per person.
  • Dressing: 50–75 g per person, noe som tilsvarer 2–3 ss per person.
Gilde Grillfest inneholder tre ulike typer krydret svinekjøtt: grillribbe, grillskiver med grillkrydder og grillskiver med steakhouse krydder.

Et godt råd er å lage tilbehør som kan klargjøres tidligere på dagen, så slipper du å stå på kjøkkenet når gjestene kommer.

Her er tips til tilbehør det er enkelt å lage til mange:

  1. Ovnsbakte poteter: Skjær poteter i båter, dryss over olje, salt, pepper og timian og bak i ovnen i 20-25 minutter.
  2. Foccaccia: En saftig foccacia i langpanne passer godt til grillmaten. Flere tips til brød som passer til grillmaten ser du her.
  3. Salat: En grønn og frisk salat hører med. Tilsett gjerne frukt eller bær i salaten, noe litt søtt og friskt passer godt til grillmat. Her er 8 friske salater du kan prøve til grillmaten.
  4. Oppskåret vannmelon: Er en enkel og forfriskende avslutning på grillmåltidet.

Forslag til dressinger:

  1. Hvitløksdressing eller aioli: passer perfekt til svinefilet og poteter.
  2. BBQ-saus: klassiker til både pølser og kjøtt.
  3. Rømmedressing med urter: frisk og god til salat og grønnsaker.
  4. Chilimajones: for dem som liker litt sting.