Slik lager du hjemmelagde kokosboller

Julen er en høytid med mye kos og hygge. Om du har bakt alle de syv slagene eller ikke, kan vi uansett anbefale å lage hjemmelagde kokosboller. Det er enklere enn du tror.

Hjemmelagde kokosboller er enklere å lage enn du kanskje tror, og passer perfekt til julekosen når du skal servere noe søtt til kaffen. Hva med å prøve denne oppskriften på hjemmelagde kokosboller med mørk sjokolade og Ritz-kjeks?

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Hjemmelagde kokosboller
________________________

Dette trenger du

Marengs

  • 6 ts gelatinpulver
  • 0.5 dl vann
  • 4 stk. Prior egg
  • 300 g sukker
  • 16 stk. Ritz-kjeks

Sjokoladetrekk

  • 200 g Freia Dronning Sjokolade
  • Kokosmasse

Slik gjør du det

  1. Rør ut gelatinpulveret i lunkent vann. To spiseskjeer vann per teskje gelatinpulver. La det svelle i noen minutter før varmt vann tilsettes.
  2. Skill eggehvitene fra plommene. Pisk eggehvitene halvstive på middels fart. Spe i litt og litt sukker. Når alt sukkeret er blandet inn, pisker du til marengsen er seig og blank. Ca. 3 minutter.
  3. Varm opp vannet og løs gelatinen opp i det. Hell gelatin i en tynn stråle ned i marengsen og pisk godt sammen. 
  4. Ha marengsen i en sprøytepose, gjerne med en sprøytetupp. Sprøyt ut topper rett på Ritz-kjeksen. La marengsen stå og sette seg.
  5. Smelt Dronningsjokolade over vannbad i en bolle. Hold tak i bunnen på kjeksen og dypp marengsen opp og ned i sjokoladen. La sjokoladen renne litt av, før den snus rett vei og settes på et brett.
  6. Dryss over kokosmasse før Dronningsjokoladen stivner.

Relatert innhold