Fem måter å bruke Cottage cheese på

Visste du at Cottage cheese kan brukes til å lage alt fra ostekake til pizzaboller? Her får du fem spennende oppskrifter.

Cottage cheese er en elsket matvare blant mange, og de siste årene har salgstallene skutt i været. Det inneholder lite fett og kalorier og er rik på proteiner. I tillegg er det en svært anvendelig ingrediens i flere retter.

Bla deg nedover og få inspirasjon til hvordan du kan bruke cottage cheese.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!

Cottage cheese pizzalapper

Dette er en superenkel måte å bruke cottage cheese på! Lag opp mange når du først er i gang, så har du til matpakken i flere dager.

Du trenger:

  • 3 egg
  • 400 g cottage cheese
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g hvetemel
  • Oregano
  • Chili explotion
  • ½ rødløk
  • 1 paprika
  • 1 pk. smårettskinke
  • 100 g revet lettost

Slik gjør du:

  1. Bland egg og cottage cheese med en stavmikser.
  2. Rør inn bakepulver, krydder og hvetemel.
  3. Ha oppi ønsket fyll, for eksempel hakket rødløk og paprika, skinke og mais.
  4. Rør sammen og fordel utover et stekebrett på bakepapir.
  5. Topp med litt revet ost og stek på 200 grader i 15-20 min.

Cottage cheese ostekake

En god og litt sunnere ostekake med få ingredienser, som du kanskje allerede har i kjøleskapet. Denne passer som dessert, et ekstra digg mellommåltid eller til og med som frokost.

Du trenger:

  • 2,5 dl cottage cheese
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 2 ss flytende honning
  • 1 egg
  • Frosne blåbær til pynt

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Ha alle ingrediensene i en blender, og blend til du har jevn røre.
  3. Fordel røra i små ildfaste former og topp med frosne blåbær.
  4. Stek i ca. 15-20 min.
Tips!

Du kan også variere toppingen med friske bær, nøtter eller litt revet sitronskall.

Hot Honey Bowl

Den virale bowlen er enkel å lage, og den smaker overraskende godt.

Du trenger:

  • 1 søtpotet, i terninger
  • 1-2 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 pk. karbonadedeig
  • 1 pk. tacokrydder
  • 1 avokado, i terninger
  • 1 boks cottage cheese
  • Spinat og koriander (kan sløyfes)

Hot Honey:

  • 2,5 dl flytende honning
  • 2 ss Chili Explosion
  • 1 ss Tabasco
  • 1 ss eddik

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200°C, over- og undervarme eller 210 grader på varmluft.
  2. Bland sammen honning, chili, Tabasco og eddik. Voilà, hjemmelaget hot honey!
  3. Vend søtpotetbitene i litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen til de er gyllenbrune i ca. 25-30 min.
  4. Stek karbonadedeigen i en panne med tacokrydder.
  5. Server med spinat, avokado, cottage cheese, koriander og en raus drizzle hot honey på toppen.

Egg bites

Disse er perfekte å ha i kjøleskapet til frokost eller lunsj. Sett av én time i uka, så har du maten klar på 1-2-3!

Til 6 porsjoner trenger du:

  • 8 egg
  • 3 ss cottage cheese
  • en klype salt og pepper
  • ca. ½ pose spinat
  • ca. ½ Apetina creamy block
  • 6 grove burgerbrød
  • Kyllingbacon, hamburgerrygg eller annet pålegg du er glad i
  • Noen skiver gulost

Slik gjør du:

  1. Blant egg, cottage cheese, salt og pepper i en blender
  2. Hell over i muffinsformer
  3. Skjør opp spinat og fetaost i biter og fordel over eggeblandingen
  4. Stek i ovnen på 180 grader i 30 minutter
  5. Server på rundstykke sammen med skinke og ost

Cottage cheese wrap

Den populære wrappen er supergod og veldig enkel å lage. Her får du oppskrift på det som kanskje blir din nye favorittlunsj!

Dette trenger du:

  • 1 beger cottage cheese
  • 2 egg
  • Chilikrydder eller hvitløkspepper
  • Pesto
  • Cherrytomater
  • Ruccola
  • Spekeskinke
  • Syltet rødløk

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en blend og miks med stavmikser eller blender
  2. Fordel røren utover et stekebrett
  3. Stek på 180 grader i ca. 30-35 min til den er gyllen og gjennomstekt
  4. Avkjøl før du drar av bakepapiret
  5. Smør på pesto, tomater, ruccola, spekeskinke og syltet rødløk, eller det du liker best.
  6. Rull sammen og nyt!