Brokkolisalat med ristede mandler, soltørket tomat og rosiner
Denne brokkolisalaten passer til det meste. Prøv den med ovnsbakt laks.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Brokkolisalat med ristede mandler, soltørket tomat og rosiner
- Rist mandlene i en tørr stekepanne i ca. 2-3 minutter til skallet er mørkebrunt.
- Riv brokkolien og hvitløken på et rivjern og mariner med en klype salt, saften av sitronen og olivenolje. Kna det gjerne i 2-3 minutter slik at fibrene i brokkolien brytes ned.
- Hakk tomatene i strimler, grovhakk mandlene og vend i salaten sammen med rosinene og kesamen. Topp med hakket persille. Salaten passer for eksempel til laks.
Ovnsbakt laks
- Forvarm ovnen til 180 grader med varmluft. Romtempererer fisken før du klemmer over limesaft, drysser på en god klype salt og river ingefæren over. Bak den i 5-6 minutter og la den hvile like lenge før servering.