Christers helstekte julekylling med bakte rødbeter og gulrøtter

Lag helstekt kylling med julegodt tilbehør.

Ingredienser

Kylling

  • 1 stk Hel kylling
  • 1 ts Malt allehånde
  • 1 ts Sort malt pepper
  • 1 ts Salt
  • 4 stk Nellikspiker
  • 10 stk Hele pepperkorn
  • 1 stk Appelsin
  • 1 dl Appelsinjuice

Ovnsbakte gulrøtter

  • 4 stk Store gulrøtter
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 ss Honning
  • Salt
  • 1 pose Spinat

Rødbetsalat

  • 2 store Rødbeter
  • 1 ss Olivenolje
  • 0,5 stk Rødløk
  • 3 ss Rømme
  • 6 ss Hakkede valnøtter
  • Saften av en halv sitron
  • Flaksalt og pepper
  • 2 stk Vårløk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Bland allehånde, malt pepper og salt og gni det inn i kyllingen. Fyll en hermetikkboks med nellikspiker, pepperkorn, skallet av appelsinen og frukten skåret i båter. Fyll opp boksen med appelsinjuice og tre kyllingen på boksen. Bak kyllingen i cirka 1.5 time, til kjernetemperaturen er 68 grader, og hvil den godt før servering.
  2. Skrell gulrøttene, del dem i to på langs og legg dem i en ildfast form. Vend dem inn i olje, honning og en klype salt og bak dem i cirka 1 time i ovnen sammen med kyllingen, til de har fått en fin stekeskorpe. Vend spinaten inn i gulrøttene før servering.
  3. Skrell betene og skjær dem i 1 cm tykke skiver. Vend dem inn i oljen og bak dem i ovnen sammen med kyllingen til de er helt møre. Avkjøl dem og skjær dem i terninger. Vend sammen med rødløk skåret i tynne båter, rømme og valnøtter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og topp med finhakket vårløk.