Christers kalkunfilet med karamellisert løk, rosenkål og kremet oreganosaus

Kalkunfilet med kjempegodt tilbehør!

Ingredienser

Kalkun

  • 900 g Kalkunfilet
  • Salt og pepper
  • 2 ss Solsikkeolje
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 ss Smør

Karamellisert løk

  • 2 stk Gule løk
  • 1 ss Meierismør
  • 1 ss Rødvinseddik
  • Salt
  • 1 dl Rosiner

Poteter og rosenkål

  • 600 g Småpoteter
  • 400 g Rosenkål
  • 3 ss Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 liten neve Frisk oregano

Kremet oreganosaus

  • 0,5 stk Løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 liten neve Frisk oregano
  • 4 dl Kremfløte
  • Litt olje til steking
  • Saften av en halv sitron
  • Salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Krydre kalkunfileten med salt og pepper.
  2. Hell oljen i en varm stekepanne, legg i kalkunfileten og stek den raskt til den har fått en fin stekeskorpe på begge sider.
  3. Tilsett smør og et knust hvitløksfedd og stek fileten i ovnen til kjernetemperaturen er 68 grader. La kjøttet hvile godt før servering.
  4. Skrell løken, kutt den i skiver og legg den i en kjele med smøret. Sett kjelen på høy temperatur for å få i gang karamelliseringen av løken. Deretter senker du varmen og lar løken småputre til den har blitt gyllenbrun. Smak til med eddik og en klype salt før du blander inn rosinene.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader. Skrubb potetene og rens rosenkålen. Spre dem utover en ildfast form og hell over olje og en klype salt og pepper. Stek dem i ovnen til potetene er helt møre, ca. 25 minutter. Topp med frisk oregano.
  6. Kutt løk og hvitløk i tynne skiver. Varm en kjele med litt olje og ha dem i. La løken bli karamellisert før du tilsetter hakket oregano og fløte. La det småkoke i 5-6 minutter og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med sitronsaft og salt.