Grillet brokkoli og vårløk med chimichurri-saus

Grillet brokolli og vårløk passer godt som tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 stk brokolli
  • 2 bunter vårløk

Chimichurri-saus

  • 4 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 stk rød chili
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 2 ts flaksalt
  • 2 dl frisk koriander, finhakket
  • 1 dl frisk persille, finhakket
  • 4 ss frisk oregano, finhakket
  • 4 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Chimichurri-saus: Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. Dekk dette med eddik og salt i en liten bolle. La hvile i 10 minutter for å mildne løksmaken, før du heller av eddiken.
  2. Bland urter og olje i en annen bolle. Bland sammen løk miksen og urtene rett før servering.
  3. Del opp brokkolien i grove buketter med stilken på. Rens vårløken for ruskete blader.
  4. Pensle grønnsakene lett med olje og strø over salt. Grill til de er møre, men fremdeles har litt tyggemotstand.
  5. De er skjøre, så vend dem ofte. Server til grillmaten og topp med chimichurri-saus.