Grillet kylling med urteolje og naan
Tilbered kyllingen hel på grillen, det er fort enklere enn du tror.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Hel, grillet kylling med urteolje og naan
- Tørk godt av kyllingen og legg den på ryggen på et stort fat eller et stekebrett.
- Bruk en skarp kniv eller en kjøkkensaks og klipp langsmed brystbenet, fra hals til hale. Snu kyllingen rundt, brett bena ut og klem hardt ned slik at kyllingen blir flat.
- Grill kyllingen med brystet opp over indirekte varme i 30-40 minutter. Den skal nå ha en kjernetemperatur på ca. 60 grader.
- Snu den og grill den ferdig over direkte varme, ca. 7 minutter, til kjernetemperaturen er 70 grader. La den hvile. Temperaturen vil fortsette å stige litt, så innen den er klar er den perfekt stekt.
- Skjær rødløkene i to på langs, deretter i tynne båter. Legg et aluminiumsfolieark på grillen, smør det med litt olje og legg på løken. Grill den til den har blitt myk og har fått fine, brune kanter.
- Del sitronen i to og grill den med snittsiden ned til den har fine grillmerker. Grill naan til de er gjennomvarme.
- Server kyllingen med rødløk en håndfull ruccula, naan, og urteolje til å dyppe i. Klem de grillede sitronene over kyllingen.
Marinade og urteolje
- Finhakk hvitløk og rosmarinblader og fordel det i to skåler.
- Hell 1 dl olje i den ene skålen og 0,5 dl i den andre. Riv sitronskallet fint i den med minst olje, tilsett pepper, chili og 1 ts salt, rør godt sammen og pensle blandingen på begge sider av kyllingen.
- Finhakk persille og rør inn i den andre skålen sammen med en klype salt.