Indiskinspirert juletorsk

Lag en ny og eksotisk vri på juletorsken.

Ingredienser

Torsk Korma

  • 400 g torsk i store terninger
  • 1 glass Saritas Korma
  • 1 stk stor søtpotet i små terninger
  • 2 stk gulrøtter i skiver
  • 2 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 1 dl vann
  • ris, koriander og nanbrød til servering

Raita

  • 1/2 agurk
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 stor neve frisk koriander, finhakket
  • 1/2 ts malt cumin
  • 1/2 ts garam masala
  • salt

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisningen på pakken. Forvarm ovnen til 220 grader, over- og undervarme.
  2. Legg søtpotetene, gulrøttene og hvitløksskivene i en liten ildfast form og vend inn i halvparten av kormakrydderet.
  3. Bak grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er myke og har fått litt farge.
  4. Vend fisken inn i resten av krydderet og stek den et par minutter i margarinen. Hell over kormasausen sammen med vannet, og la det småkoke i et par minutter til fisken akkurat er gjennomstekt.
  5. Vend forsiktig inn grønnsakene og server toppet med koriander, sammen med ris og nanbrød.
  6. Skrell agurken og del den i to på langs. Skrap ut frøene med en skje og skjær den i små terninger.
  7. Rør sammen resten av ingrediensene og smak til med salt. Vend inn agurken og server.