Laks i fløtesaus med spinat og saltbakte poteter

En laksemiddag er det perfekte avbrekket blant alle julens kjøttmiddager.

Ingredienser

Laks med spinat i fløtesaus

  • 600-700 g laks (loin eller terninger)
  • 2 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 130 g babyspinat
  • 6 dl kremfløte eller matfløte
  • 1/4 sitron
  • Salt og pepper

Saltbakte poteter

  • 8-12 poteter med lik størrelse
  • 2 dl grovt salt

Slik gjør du

  1. Råstek laksen raskt på pannen i litt olivenolje. Den skal kun få en stekeskorpe. Legg til side.
  2. Stek hvitløk sammen med babyspinat.
  3. Stek til spinaten har falt litt sammen og tilsett fløten. Tisett noen dråper sitron (da tykner også sausen) og smak til med salt og pepper.
  4. Småkok i ca. 2 minutter. Krydre laksen med salt og pepper. Legg laksen over fløte- og spinatblandingen.
  5. Forvarm ovnen til 200 °C.
  6. Ha salt i bunnen på en ildfast form. Vask potetene og legg dem i saltet. Strø litt salt over.
  7. Stek potetene midt i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter, til de er møre.