Litt sunnere lasagne med ekstra grønnsaker
Det er faktisk veldig enkelt å gjøre lasagnen litt sunnere.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Lasagne
- Forvarm ovnen til 200 grader og gjør klar en stor, ildfast lasagneform.
- Forbered grønnsakene: Skjær squash og aubergine i tynne skiver. Varm olivenolje i en stor stekepanne, og stek grønnsakene i omganger til de er gylne og myke. Sett til side.
- Lag kjøttsausen: I samme panne, stek karbonadedeigen på høy varme til den er gjennomstekt og lett brunet. Tilsett tomatsausen og krydre eventuelt med litt salt og pepper. Sett til side.
- Lag hvit saus: Smelt smøret i en kjele på middels varme. Rør inn melet og la det surre i 1 minutt. Spe med melk litt etter litt mens du rører godt for å unngå klumper. Kok opp under omrøring og la småkoke i ca. 5 minutter til sausen tykner. Smak til med muskat, salt og pepper.
- Monter lasagnen: I en ildfast form, legg lagvis: litt hvit saus i bunnen, lasagneplater, kjøttsaus, stekte grønnsaker, revet Grana Padano og mer saus. Gjenta lagene, og avslutt med saus og ost på toppen.
- Stek lasagnen: Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i 30 minutter. Fjern folien og stek videre i ca. 10–15 minutter til toppen er gyllen og boblende.
- Servering: La lasagnen hvile i 5–10 minutter før servering. Topp med ruccola og server med grovt brød ved siden av.