Litt sunnere lasagne med ekstra grønnsaker

Litt sunnere lasagne med ekstra grønnsaker

Det er faktisk veldig enkelt å gjøre lasagnen litt sunnere.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Lasagne

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og gjør klar en stor, ildfast lasagneform.
  2. Forbered grønnsakene: Skjær squash og aubergine i tynne skiver. Varm olivenolje i en stor stekepanne, og stek grønnsakene i omganger til de er gylne og myke. Sett til side.
  3. Lag kjøttsausen: I samme panne, stek karbonadedeigen på høy varme til den er gjennomstekt og lett brunet. Tilsett tomatsausen og krydre eventuelt med litt salt og pepper. Sett til side.
  4. Lag hvit saus: Smelt smøret i en kjele på middels varme. Rør inn melet og la det surre i 1 minutt. Spe med melk litt etter litt mens du rører godt for å unngå klumper. Kok opp under omrøring og la småkoke i ca. 5 minutter til sausen tykner. Smak til med muskat, salt og pepper.
  5. Monter lasagnen: I en ildfast form, legg lagvis: litt hvit saus i bunnen, lasagneplater, kjøttsaus, stekte grønnsaker, revet Grana Padano og mer saus. Gjenta lagene, og avslutt med saus og ost på toppen.
  6. Stek lasagnen: Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i 30 minutter. Fjern folien og stek videre i ca. 10–15 minutter til toppen er gyllen og boblende.
  7. Servering: La lasagnen hvile i 5–10 minutter før servering. Topp med ruccola og server med grovt brød ved siden av.