Ovnsbakt tyrkisk risengrynsgrøt

Lag tyrkisk risengrynsgrøt av julegrøtrestene.

Ingredienser

Ovnsbakt tyrkisk risengrynsgrøt

  • 7 dl Risengrynsgrøt, kald
  • 3 dl Hel- eller lettmelk, + to spiseskjeer
  • 1 dl Sukker
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 2 ss Maizena
  • 1 stk Eggeplomme
  • 1 neve Pistasjnøtter
  • 1 stk Sitron, kun skallet

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Rør sammen grøt, 2 dl melk, sukker og vaniljesukker i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme.
  2. Pisk sammen 1 dl melk og maizena i en bolle til blandingen er jevn og rør den gradvis inn i grøten på middels til høy varme.
  3. Skru ned til middels varme og la grøten putre i et par minutter til før du heller den over i små ildfaste porsjonsformer.
  4. Pisk sammen eggeplommen og 2 ss melk. Hell en liten skje med eggeblanding over hver av dessertene og spre det forsiktig utover med baksiden av skjeen til hele er dekket.
  5. Plasser formene i en langpanne, hell i nok vann til det dekker 1/3 av formene og bak dem i ovnen i ca. 20 minutter til de har fått en fin stekeskorpe.
  6. Server dem romtempererte eller kalde, toppet med finhakkede pistasjnøtter og finrevet sitronskall.