Pære-, selleri- og fennikelsalat med blåmuggost

Prøv denne salaten. Den er full av gode smaker.

Ingredienser

Pære-, selleri- og fennikelsalat med blåmuggost

  • 1 neve Valnøtter
  • 1 stk Pære
  • 1 stk Fennikel
  • 0,5 stk Rødløk
  • 4 stilker Stangselleri
  • 0,5 stk Sitron
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 50 g Blåmuggost
  • 8 stk Dadler

Slik gjør du

  1. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Grovhakk dem og legg dem til side.
  2. Skjær pære og fennikel i tynne skiver på langs, rødløk i tynne båter og selleri i tynne skiver på tvers (spar bladene til pynt). Legg dem i en stor salatbolle.
  3. Hell over sitronsaft og olje, en god klype salt og pepper og vend det godt sammen. Topp med ost smuldret i grove biter, dadler skåret i skiver og valnøtter.