Svineknoke med bakt selleririot, grønnkål og aprikos

Svineknoke med bakt selleririot, grønnkål og aprikos

Lag en spennende rett med tradisjonell svineknoke.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Svineknoke

  1. Lag et snitt inn til benet på begge svineknokene. Rens og kutt løk og sellerirot i små biter. Knus hvitløksfeddene. Varm en kjele med litt olje og fres grønnsakene i et par minutter sammen med timianen. Legg i svineknokene og buljongterningen og dekk med vann. La det småkoke i 1–1,5 time til kjøttet slipper benet.
  2. Forvarm ovnen til 180 grader med varmluft. Skrell sellerirøttene og kutt dem i terninger på 1 x 1 cm. Ha på en god klype salt og litt olje og bak dem i ovnen i ca. 25 minutter til de er helt møre. Vend inn grønnkål og aprikos kuttet i biter.
  3. Plukk ut svineknokene, sil kraften og kok den ned til ca. halvparten. Kjøttet river du i passende biter.

Bakt sellerirot, grønnkål og aprikos

Saus

  1. Smelt smør/olje i en kjele og ha i melet. Pisk godt mens du gradvis heller i svinekraften slik at du får en jevn saus. La den koke i 3-4 minutter slik at du blir kvitt melsmaken og smak til med litt soyasaus. Varm svineknokene forsiktig i sausen og server sammen med grønnsakene.