Ingredienser
Knekkebrød
-
1
dl
Solsikkefrø
-
1
dl
Gresskarkjerner
-
1
dl
Linfrø
-
1
dl
Maismel
-
3
ss
Olje
-
2
dl
Kokende vann
-
Havsalt borddryss
-
Blå valmuefrø
Pepperrot og røkt laks
-
1
ss
Pepperrotkrem
-
1
dl
Kesam
-
Røkt laks i skiver
-
1
neve
Dill eller karse
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 150 grader
Bland alle ingredienser unntatt vann. Kok opp vann og ha det i. Bland godt og la røren svelle i 10 minutter.
Bre ut røren på et stekepapir, trykk flatt med hånden. Dekk deigen med smørpapir og kjevle til det blir tynt. Ta bort smørpapiret og strø med havsalt og valmuefrø.
-
Stek i 45 min i 1 time. Det skal tørke og bli sprøtt. Slå av varmen og la døren stå åpen.
-
Pepperrot og røkt laks:
Bland pepperrot og kesam, og legg en skive laks på toppen, avslutt med litt dill eller karse.