Lefse med edamer, ribberull og sennep

Et slags varmt smørbrød for kalde vinterdager.

Ingredienser

Julelefse

  • 8 stk lefser/ lomper
  • 100 g edamerost
  • 1 pakke ribberull
  • 2 ss Sennep
  • Timian
  • 0,3 Rødkål (eller pakke ferdig)
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk Klementiner

Slik gjør du

  1. Skjær kål i tynne skiver eller bruk ferdig rødkål (da må du sile ut vdæsken). Finhakk vårløk og del klementiner i båter. Bland alt godt sammen. Fordel sennep på lefsene eller lompene. Rasp over ost på fire av lefsene/lompene. Fordel ribberullen over. Dryss over kål og klementinblandingen. Klipp over litt timian.
  2. Fordel sennep på lefsene eller lompene. Rasp over ost. Fordel ribberullen over. Dryss over kål og klementinblandingen. Klipp over litt timian.
  3. Legg de andre fire lefsene på som et lokk. Stek i varm panne over ilden eller i an panne på komfyren. Snu dem ofte så de ikke brenner seg. Osten skal smelte, og lefsene skal bli litt gylne.
  4. Skjær de enklest opp i spiseklare biter med en pizzaskjærer. Lage et kryss for å dele de. Server.