Pan con tomate

Enkelt, men det er skikkelig godt! Fint som en liten snacks. Kan spises alene, men smaker også godt sammen med en skive serranoskinke.

Ingredienser

  • 4 stk tykke skiver godt lyst brød
  • 3 stk tomater
  • 3 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • havsalt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp en kjele med vann. Blancher tomater ved å skjære et kryss i toppen på hver tomat, legg dem en og en i det kokende vannet for å skålde dem, cirka 30 sekunder. Ta opp og la dem kjølne i en bolle med isvann.
  2. Skrell tomatene og skjær dem i terninger, husk å fjerne stilken. Ha tomatene i en bolle og mos dem litt med en gaffel. Rør i ca 1 ss olivenolje.
  3. Skrell og knus hvitløksfedd. Riste brødskiver med hvitløk i en stekepanne i litt olivenolje til brødet er gyllenbrunt.
  4. Server brødskivene med en haug tomathakk, god olivenolje til å dryppe over, havsalt og pepper fra kvern. Frokosten er klar.