Ingredienser
Gravlaks med sennepssaus
-
500
g
Lakseloins
-
1
neve
Dill
-
3
ss
Salt
-
3
ss
Sukker
-
1
ts
Grovkvernet sort pepper
Sennepssaus
-
2
ss
Søt sennep
-
2
ss
Dijonsennep
-
2
ss
Flytende honning
-
1,5
ss
Rødvinseddik
-
2
dl
Rapsolje
-
1
dl
Hakket gressløk
-
Salt
Slik gjør du
-
Klipp dill grovt og bland dill, salt, sukker og pepper i en skål. Ha blandingen i en pose. Legg laksefileten i posen, gni inn krydderblandingen og la ligge i minst 30 minutter i romtemperatur. Ta fileten ut av posen, tørk den godt og skjær i tynne skiver.
-
Visp sammen søt sennep, dijonsennep, honning og rødvinseddik. Hell en tynn stråle rapsolje sakte over mens du rører. Klipp gressløk og bland inn. Smak til med salt.