Gravlaks med sennepssaus

Gravlaks med sennepssaus lager du enkelt selv.

Ingredienser

Gravlaks med sennepssaus

  • 500 g Lakseloins
  • 1 neve Dill
  • 3 ss Salt
  • 3 ss Sukker
  • 1 ts Grovkvernet sort pepper

Sennepssaus

  • 2 ss Søt sennep
  • 2 ss Dijonsennep
  • 2 ss Flytende honning
  • 1,5 ss Rødvinseddik
  • 2 dl Rapsolje
  • 1 dl Hakket gressløk
  • Salt

Slik gjør du

  1. Klipp dill grovt og bland dill, salt, sukker og pepper i en skål. Ha blandingen i en pose. Legg laksefileten i posen, gni inn krydderblandingen og la ligge i minst 30 minutter i romtemperatur. Ta fileten ut av posen, tørk den godt og skjær i tynne skiver.
  2. Visp sammen søt sennep, dijonsennep, honning og rødvinseddik. Hell en tynn stråle rapsolje sakte over mens du rører. Klipp gressløk og bland inn. Smak til med salt.