Focaccia med rosmarin og flaksalt

Focaccia med rosmarin og flaksalt

Rykende fersk focaccia er noe av det beste som finnes.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Focaccia med rosmarin og flaksalt

  1. Rør sammen lunkent vann og gjær og la det stå i et par minutter til det så vidt begynner å boble.
  2. Bland i mel og salt og elt deigen godt sammen. Bruk gjerne litt olivenolje eller vann på fingrene dersom du synes den er for klissete.
  3. Hell litt olje i bunnen av bakebollen, legg i deigen og la den heve med en annen bolle satt på hodet over (deigen vil feste seg til eventuell plastfolie eller kjøkkenhåndkle), til den er doblet eller triplet i størrelse, ca. 1,5 timer.
  4. Smør en langpanne eller stor ildfast form generøst med olje, ca. 1 mm tykt lag, og velt i deigen. Sett en annen langpanne på hodet over, og la deigen etterheve i 1 time til den har doblet i størrelse. Forvarm ovnen til 250 grader.
  5. Gni fingrene godt inn med olje, hell generøst med olje over deigen og bruk fingrene til å lage små hull over hele.
  6. Strø over flaksalt og pynt med rosmarinstilker. Bak brødet i 30-60 minutter, til skorpen er gyllen og veldig sprø. Avkjøl brødet på en rist.