Grovt krydderbrød med nøtter og aprikos

Grovt krydderbrød med nøtter og aprikos

Bak et brød proppfullt av gode smaker.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Grovt krydderbrød med nøtter og aprikos

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Rør gjæren ut i lunkent vann i en bakebolle. Tilsett salt, havrekli, brunt sukker, kardemomme og nøtter. Grovhakk aprikosene og bland dem i. Sikt inn melet og elt deigen lett.
  3. Dekk bollen med plastfolie, sett den på et lunt sted og la deigen heve i 45 min. Velt deigen deretter over i en smurt brødform og etterhev i 30 min.
  4. Stek brødet på midterste rille i ovnen i ca. 45 min., eller til det er gjennomstekt. Avkjøl brødet litt i formen før du hvelver det ut og avkjøler det på en rist.