Islandsk vulkanbrød

Dette brødet baker de i lavaen på Island.

Ingredienser

Islandsk vulkanbrød

  • 1 liter Kefir
  • 460 g Sammalt rugmel, finmalt
  • 260 g Fibra fullkobrnshvetemel
  • 350 g Honning
  • 3 ts Salt
  • 3 ts Natron

Slik gjør du

  1. Bland alt sammen i en stor bolle, gjerne med kjøkkenmaskin.
  2. For å steke brødet må du bruke en gryte på minst 3 liter med lokk. Bruk gjerne jerngryte eller en emaljert gryte. Kle gryten med bakepapir, hell i røren og sett på lokket.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader og skru ned til 90 grader etter at gryten er satt inn. Den skal bakes i ovnen i 12 timer, gjerne over natten. På Island graver de gryten eller fyller deigen i melkekartonger og baker i den varme lavaen i et døgn.