Medisterkaker på grovt brød med sopp og rødkålsalat

Medisterkaker på grovt brød med sopp og rødkålsalat

Dette smørbrødet kan du gjerne servere til julegjestene.

Ingredienser

Medisterkaker på grovt brød med sopp

  • 150 g Sjampinjong
  • 2 stk Sjarlottløk
  • 1 ss Smør
  • 1 ss Olivenolje
  • 8 stilker Persille
  • 8 stk Medisterkaker
  • 4 skiver Grovt brød

Rødkålsalat

  • 0,3 stk Rødkål
  • 1 stk Fennikel
  • 2 stk Epler
  • 1 ts Dijonsennep
  • 2 ss Majones
  • 2 ss Drømmelett
  • 0,3 ts Salt
  • 0,3 ts Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rens og skjær soppen og sjalottløken i skiver. Stek soppen gyllenbrun og løken myk i smør og olje på middels varme. Finhakk halvparten av persillen og bland i. Del medisterkakene i to og varm dem i stekepannen sammen med soppblandingen. Finsnitt rødkålen og fennikelen med en mandolin eller en skarp kniv. Del eplene i tynne skiver, så i staver. Rør sammen sennep, majones, Drømmelett, salt og pepper og bland i salaten. Rist brødskivene og topp dem med salat, medisterkaker, sopp og resten av persillen.