Medisterkaker på grovt brød med sopp og rødkålsalat

Dette smørbrødet kan du gjerne servere til julegjestene.

Ingredienser

Medisterkaker på grovt brød med sopp

  • 150 g Sjampinjong
  • 2 stk Sjarlottløk
  • 1 ss Smør
  • 1 ss Olivenolje
  • 8 stilker Persille
  • 8 stk Medisterkaker
  • 4 skiver Grovt brød

Rødkålsalat

  • 0,3 stk Rødkål
  • 1 stk Fennikel
  • 2 stk Epler
  • 1 ts Dijonsennep
  • 2 ss Majones
  • 2 ss Drømmelett
  • 0,25 ts Salt
  • 0,25 ts Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rens og skjær soppen og sjalottløken i skiver. Stek soppen gyllenbrun og løken myk i smør og olje på middels varme. Finhakk halvparten av persillen og bland i. Del medisterkakene i to og varm dem i stekepannen sammen med soppblandingen. Finsnitt rødkålen og fennikelen med en mandolin eller en skarp kniv. Del eplene i tynne skiver, så i staver. Rør sammen sennep, majones, Drømmelett, salt og pepper og bland i salaten. Rist brødskivene og topp dem med salat, medisterkaker, sopp og resten av persillen.