Steak-sandwich med karamellisert løk

Denne biff-sandwichen passer like godt til lunsj som middag.

Ingredienser

Steak-sandwich med karamellisert løk

  • 4 stk Entrecôte
  • 3 stk Store løk
  • 5 ss Olivenolje
  • 3 ss Smør
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 8 skiver Brød
  • 125 g Snøfrisk
  • 1 neve Babyleaf
  • 1 neve Frisk timian

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Varm 3 ss olje og smør i en stor stekepanne på middels varme og legg i løken. Stek under omrøring til den er gyllen og karamelisert, ca. 30-40 min.
  2. Gni inn kjøttet med salt og nykvernet pepper. Stek det på høy varme i en stekepanne med 1 ss olje i ca. 2 min på den ene siden. Skru ned varmen til middels, vend kjøttet og stek det videre i ca. 4 min. La det hvile.
  3. Pensle brødskivene med olje og grill dem på maks varme i ovnen til de er gylne og sprø. Smør på Snøfrisk og topp med babyleaf, entrecôte skåret i tynne skiver, løk og timianblader.