Toast med sopp og sjalottløk

Toast med sopp og sjalottløk

Ingredienser

Toast med sopp

  • 8 skiver Daggammelt brød
  • 2 ss Flytende margarin
  • 400 g Sjampinjong
  • 2 ss Syltelake fra sjalottløken
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 1 liten neve Frisk timian
  • 1 pk Philadelphia light

Syltet sjalottløk

  • 3 stk Sjalottløk
  • 0,5 dl Eplesidereddik
  • 1 dl Sukker
  • 1,5 dl Vann

Slik gjør du

  1. Rist brødet, enten under grillen i ovnen eller i en brødrister.
  2. Varm margarin i en stor stekepanne over middels høy varme.
  3. Børst av eventuelle jordrester på sjampinjongen og riv den opp i grove biter. Stek soppen til den har fått en fin stekeskorpe.
  4. Tilsett et par skjeer av syltelaken fra sjalottløken, salt og pepper. Stek til all væske har fordampet og fjern soppen fra varmen.
  5. Smør Philadelphia på brødskivene, legg på sopp og avslutt med syltet sjalottløk og litt timian.
  6. Skrell og skjær løken i båter på langs. Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele, rør om til sukkeret har løst seg opp. Fjern laken fra varmen, legg i løken og avkjøl.