Burger med spicy tomatrelish og løkmarmelade

Det er lite som slår en skikkelig god burger.

Ingredienser

Burger

  • 4 stk Juicy burgere
  • 4 stk Grove rundstykker
  • 4 blader Crispisalat

Poteter

  • 400 g Kokte småpoteter
  • 1 ts Røkt paprikapulver
  • 1 ts Chilipulver
  • Flaksalt
  • 2 ss Olivenolje

Dressing

  • 0,5 stk Sitron
  • 4 ss Drømmelett
  • 0,5 potte Frisk basilikum

Spicy tomatrelish

  • 6 stk Klasetomater
  • 1 stk Chili
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ts Chilipulver
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 liten klype Sukker
  • Flaksalt
  • Rødvinseddik
  • 1 stk Vårløk

Løkmarmelade

  • 2 stk Løk
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 1 ss Smør
  • Flaksalt
  • 1 ss Rødvinseddik

Slik gjør du

  1. Grill burgerne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. La dem hvile over indirekte varme i 5-6 minutter.
  2. Grill rundstykkene raskt til de er sprø og gjennomvarme. Legg dressing, salat og løkmarmelade i bunn og topp med burgere og spicy tomatrelish. Server med grillede poteter.
  3. Del potetene i to og legg dem i aluminiumsfolie. Dryss over paprika- og chilipulver, en klype salt og olivenolje. Pakk dem flatt og legg dem på grillen i 10-12 minutter.
  4. Grill sitronen med snittsiden ned. Rør sammen Drømmelett, finhakket basilikum og sitronsaft fra den grillede sitronen.
  5. Varm ovnen til 180 grader. Del tomatene i seks og legg dem i en ildfast form.
  6. Strø over finhakket chili og hvitløk, chilipulver, olivenolje, sukker og litt flaksalt og bak dem i ca. 25 minutter. Mos alt sammen, avkjøl og smak til med salt, rødvinseddik og sukker. Rør inn finsnittet vårløk.
  7. Rens løk, del de i to og kutt de i tynne skiver.
  8. Varm en stekepanne med olje og smør. Stek løken først på høy temperatur til den begynner å karamellisere, skru varmen ned til middels og la den steke videre til den er gyllen brun. Smak til med litt flaksalt og eddik.