Sweet Chiliburgere med grillet squash og mango- og currysaus

Inviter til burgerfest i hagen!

Ingredienser

Sweet Chiliburgere med grillet squash og mango- og currysaus

  • 4 stk Sweet Chiliburgere
  • 1 stk Squash
  • 4 stk Burgerbrød
  • Mango- og currysaus
  • 4 blader Hjertesalat
  • 0,5 potte Frisk koriander
  • 1 stk Rød chili

Salat med dressing

  • 1 ss Mango- og currysaus
  • 0,5 dl Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 1 ss Eplesidereddik
  • 2 stk Hjertesalat
  • 0,5 potte Frisk koriander
  • 2 stk Tomater
  • 0,5 stk Rødløk
  • 30 g Ristede pinjekjerner

Slik gjør du

  1. Skjær squashen i skiver på langs med en mandolin/skarp kniv/ostehøvel. Pensle skivene med litt olje og strø over en klype salt.
  2. Grill burgerne og squashskivene over direkte varme til de har fått fine grillmerker, squashen har myknet litt og burgerne er ferdigstekt.
  3. Varm brødene raskt over indirekte varme.
  4. Smør Mango/curry-saus på brødene, legg på salatbladene og burgere. Topp med squash, koriander og tynne skiver av chili. Server med salaten ved siden av.
  5. Snitt salat og koriander grovt.
  6. Del tomatene i to og skjær løken i tynne skiver. Legg dem i en bolle sammen med pinjekjernene.
  7. Pisk sammen en ss Mango/curry-saus, eddik og en klype salt og pepper i en stor salatbolle. Hell i 0,5 dl olje gradvis mens du pisker dressingen sammen. Vend inn i salaten.