Grillet sukkerbrød "sandwich" med sjokoladekrem og bringebær

Ingredienser

Grillet sukkerbrød "sandwich" med sjokoladekrem og bringebær

  • 4 stk tykke skiver sukkerbrød (se oppskrift)
  • olivenolje

Sukkerbrød

  • 50 g smør romtemperert
  • 2 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 stk sitron, revet skall
  • 1 dl melk

Sjokoladekrem

  • 1 boks mascarpone 250 g
  • 2 ss flytende honning
  • 100 g mørk sjokolade, 86 %
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 esker bringebær
  • 1 potte sitronmelisse

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader. Smør en brødform (ca 1 1/2 liter) med smør. Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn mel, bakepulver og sitronskall i eggedosisen. Tilsett romtemperert smør og melk. Rør om til en glatt og jevn røre. Hell over i brødformen og la sukkerbrødet steke på nederste rille i ovnen i ca 40-45 minutter. Sett til avkjøling og skjær i skiver.
  2. Ha halvparten av mascarponen, honning og finhakket sjokolade i en gryte. La det smelte under omrøring på svak varme. Ta gryten av varmen og la det avkjøles. Bland inn resten av maskarponen og 1 eggeplomme. Ha sjokoladekremen i en skål og sett til siden.
  3. Skjær fire tykke skiver av sukkerbrødet. Hell over litt olivenolje og grill deretter skivene på høy varme i ovnen til de er sprø og gylne.
  4. Ta skivene ut av ovnene og legg de på et fat. Smør på godt med sjokoladekrem og avslutt med et lite fjell av bringebær. Pynt med litt hakket sitronmelisse på toppen.