Kald dessertsuppe med jordbær og chili

Denne kalde dessertsuppen er en forfriskende rett som kombinerer den søte smaken av jordbær med et lite kick fra chili, samtidig som den er proppfull av c-vitaminer og antioksidanter.

Ingredienser

Kiwisorbet

  • 5 stk kiwi
  • 1 dl Vann

Suppe

  • 1 eske jordbær
  • 500 g Melon
  • 0,3 stk rød chili
  • 1 cm Ingefær
  • 3 dl Vann
  • 2 ss Honning
  • 1 frisk mynte eller sitronmelisse til pynt

Slik gjør du

  1. Skrell kiwi og mos frukten sammen med vann i en stavmikser eller blender. Hell det i en bolle eller en form som tåler kulde. Settes i fryseren i ca. 2 timer. Dette kan godt gjøres på forhånd.
  2. Kjør alle ingrediensene til suppen i en blender. Spar noen biter med melon og jordbær til pynt. Smak til slik at du finner en balanse av søtt, surt og sterkt. Helles i dype skåler eller glass.
  3. Lag kuler av kiwi-sorbet og ha dem i suppen. Pynt med biter av jordbær og melon, frisk mynte eller sitronmelisse.