Hjemmelaget fastelavnsboller

Skal du ha supre fastelavnsboller, er det selvsagt viktig å sikre seg en bolledeig som blir luftig og god. Det får du med denne oppskriften.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 200 g smør
  • 7,5 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 2 dl sukker
  • 3 ts kardermomme
  • 1 ts bakepulver
  • 1,2 kg hvetemel

Slik gjør du

  1. Smelt smør og hell oppi melk, slik at blandingen blir lunken (fingervarm). Del opp gjæren i en bolle, hel over melkeblandingen og rør rundt til gjæren er blandet inn.
  2. Putt så oppi sukker, og bland kardemomme og bakepulver oppi hvetemelet. Hell så dette sammen med væsken, og bland dette i en kjøkkenmaskin. Deigen skal eltes i ca 10 minutter.
  3. La deigen heve i 40 minutter, rull den ut til en pølse og del opp til ca. 30 boller.
  4. Rull dem runde, sett dem på brett og la dem så heve i ytterligere 40-60 minutter. Forvarm ovnen på 225 grader, og mens bollene hever og ovnen varmes pisker du et egg og pensler på toppen av bollene.
  5. Sett bollene inn midt i ovnen og la de stå mellom 10-12 minutter, til de er gyldne.
  6. Når de har fått kjølt seg helt ned så deler du de i to og serverer med syltetøy og pisket krem i midten. Strø litt melis i en sikt over bollene rett før du serverer.