Hjemmelaget fastelavnsboller
Skal du ha supre fastelavnsboller, er det selvsagt viktig å sikre seg en bolledeig som blir luftig og god. Det får du med denne oppskriften.
Slik gjør du
-
Smelt smør og hell oppi melk, slik at blandingen blir lunken (fingervarm). Del opp gjæren i en bolle, hel over melkeblandingen og rør rundt til gjæren er blandet inn.
-
Putt så oppi sukker, og bland kardemomme og bakepulver oppi hvetemelet. Hell så dette sammen med væsken, og bland dette i en kjøkkenmaskin. Deigen skal eltes i ca 10 minutter.
-
La deigen heve i 40 minutter, rull den ut til en pølse og del opp til ca. 30 boller.
-
Rull dem runde, sett dem på brett og la dem så heve i ytterligere 40-60 minutter. Forvarm ovnen på 225 grader, og mens bollene hever og ovnen varmes pisker du et egg og pensler på toppen av bollene.
-
Sett bollene inn midt i ovnen og la de stå mellom 10-12 minutter, til de er gyldne.
-
Når de har fått kjølt seg helt ned så deler du de i to og serverer med syltetøy og pisket krem i midten. Strø litt melis i en sikt over bollene rett før du serverer.